Prefectul Claudiu Palaz:

"Ziua Națională a României nu poate fi confiscată de nimeni"

314
1 Decembrie, Ziua Națională a României, a fost sărbătorită, ieri, și la Constanța. Cei 91 de ani care au trecut de la Marea Unire din 1918 au fost marcați, încă de la orele dimineții, de o ceremonie de comemorare la Cimitirul Central din Constanța, acolo unde, la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial, oficialitățile constănțene au ținut să aducă un omagiu. Evenimentul a debutat cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, iar ulterior, la baza monumentului unde stă scris "V-ați luptat cu vitejie vărsându-vă sângele pentru întregirea neamului, cinste vouă și pildă generațiilor viitoare", au fost depuse numeroase coroane de flori.
Prefectul Județului Constanța, Claudiu Palaz, viceprimarul Constanței, Decebal Făgădău, și vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor căzuți în Primul Război Mondial. La eveniment au participat și parlamentarii Maria Stavrositu, Antonella Marinescu, Aledin Amet, Mircea Banias, George Dragomir și Mihai Lupu, dar și numeroși reprezentanți ai instituțiilor publice deconcentrate și directori ai companiilor naționale. Structuri ale Ministerului Administrației și Internelor (MAI) au participat la comemorare în calitate de organizatori ai evenimentului, alături de Prefectura Constanța.
Inspectoratul Județean de Poliție Constanța, Academia "Mircea cel Bătrân", Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, Asociația Veteranilor de Război a MAI, Liga Ofițerilor din Marina Militară, dar și UDTTMR și UDTR au depus, de asemenea, jerbe și coroane de flori, ca un gest de omagiere a celor care și-au pierdut viața în Primul Război Mondial.
Reprezentanți ai partidelor politice au participat, și ei, la evenimentul organizat de Instituția Prefectului județului Constanța. Mai exact, consilierul local PNL Victor Manea, pesedistul Mircea Dobre, democrat-liberalii Florian Constantin și Gigi Chiru, precum și Mircea Stoian, liderul PRM Constanța, s-au aflat, ieri dimineață, în Cimitirul Central pentru a marca Ziua Națională a României. Prezența lor la eveniment a fost considerată de reprezentantul Guvernului în teritoriu drept o renunțare la orice contradicție de natură politică pentru a sărbători 1 Decembrie.
Despre semnificația acestei zile, prefectul Palaz a declarat: "Vreau să le urez tuturor românilor «La mulți ani!» cu ocazia Zilei Naționale a României și să nu uităm că fără eroii pe care i-am omagiat astăzi (n.r. - ieri ) noi n-am fi fost ceea ce suntem".
În ceea ce privește tendința de politizare a Zilei Naționale a României, care s-a remarcat anul acesta, dat fiind proximul scrutin al alegerilor prezidențiale, prefectul Claudiu Palaz a subliniat: "Ziua Națională nu poate fi confiscată de nimeni, nu trebuie să fie confiscată de nimeni. Eroii neamului trebuie comemorați peste tot".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6812 secunde