Zona Capitol, modernizată. Administrația locală montează semafoare inteligente

410
Zona Capitol, modernizată. Administrația locală montează semafoare inteligente - semafor-1599244120.jpg

Articole de la același autor

După finalizarea lucrărilor de modernizare a intersecției bulevardului Tomis cu bulevardul Mamaia, la Capitol, au fost montate și semafoare inteligente.

Autoritățile locale promit că astfel de semafoare de ultimă generație vor fi introduse în traficul din mai multe zone ale municipiului Constanța.

Primăria Municipiului Constanța ia astfel noi măsuri pentru fluidizarea traficului rutier și pentru reducerea numărului de accidente. "La toate intrările și ieșirile din oraș avem în acest moment senzori de trafic care ne furnizează date cu privire la numărul de vehicule ce intră și ies din Constanța, pe fiecare oră, minut sau secundă. Pentru a putea oferi un management al traficului foarte bine structurat și calculat este nevoie de un sistem de semaforizare inteligent, capabil să își modifice timpii de semaforizare în funcție de valorile de trafic, optimizând astfel timpii de așteptare la semafor. În urma implementării semafoarelor performate va crește inclusiv siguranța în trafic și se vor reduce emisiile poluante ale autovehiculelor", a explicat primarul Decebal Făgădău.

Sistemul de semaforizare din intersecția Capitol include un automat de semaforizare inteligent de ultimă generație, stâlpi cu consolă inteligenți și cu tehnologie led și lămpi cu tehnologie led pentru vizibilitate optimă.

Cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran în vederea eliberării stâlpilor din beton inestetici ce urmează să fie demontați.

Și intersecția de la Delfinariu este modernizată complet cu un automat de semaforizare inteligent, lămpi cu tehnologie led moderne și vizibilitate accentuată și bucle inductive pentru fiecare direcție de mers în vederea optimizării timpilor de așteptare. Totodată, cablurile au fost înlocuite complet și montate în subteran iar corpurile de semafor montate pe stâlpi cu consolă.

Echipele Confort Urban vor monta în perioada următoare automate de semaforizare inteligente și la intersecția străzii Ion Rațiu cu bulevardul Mamaia, la intersecția străzii Nicolae Iorga cu bulevardul Tomis și strada Mircea cel Bătrân, la intersecția bulevardului Tomis cu strada Poporului, strada Ion Rațiu și strada Mircea cel Bătrân, precum și la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu bulevardul Tomis, în zona Dacia.

"Scopul acestor măsuri este de interconectare și comunicare a acestor automate în vederea fluidizării traficului pe bulevardul Tomis și pe bulevardul Mamaia", susțin reprezentanții Primăriei Constanța.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4887 secunde