20% dintre românii care trăiesc la oraș nu se spală pe dinți

514
20% dintre românii care trăiesc la oraș nu se spală pe dinți - 0b99211d135a2d087f268fb1c9b15890.jpg
Un studiu realizat în România, anul acesta, cu privire la bolile parodontale, arată că 40% dintre români nu au fost la stomatolog în ultimele 12 luni, iar 20% dintre cei care locuiesc în mediul urban nu se spală pe dinți nici măcar o dată pe zi.
Datele studiului sunt îngrijorătoare: aproape jumătate dintre români nu știu că parodontoza este o boală a dinților și cum afectează sănătatea întregului organism. Mai mult, 56% dintre cei chestionați au susținut că nu sufereau de boli parodontale, dar prezentau cel puțin un simptom. "Marea problemă este că oamenii nici măcar nu cunosc semnele care ar trebui să le ridice semne de întrebare. Relevant este, de pildă, că doar 7% dintre cei intervievați știu că suferă de parodontoză deși majoritatea celorlalți prezintă cel puțin un simptom al bolii", a afirmat dr. Alexandru Georgescu, asistent universitar la Facultatea de Stomatologie din București.

Parodontoza este degenerarea parodontiului, țesutul în care sunt fixați dinții, și constă în retracția gingiilor, descoperirea pronunțată a dinților și căderea lor. Primul stadiu al bolii este gingivita (sângerarea gingiilor). Semnele care trebuie să vă alarmeze sunt: un gust neplăcut în gură, respirație urât mirositoare, gingii roșii, care sângerează ușor, durere la masticație, tartru (depuneri de culoare galbenă) pe suprafața dinților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Donați sânge. Veți salva vieți!
Vineri, 22 Octombrie 2010
Stire din Sănătate : Soia - alimentul care previne cancerul
Pagina a fost generata in 1.6783 secunde