36 de decese în două săptămâni, din cauza gerului

461
36 de decese în două săptămâni, din cauza gerului - mortintuneluldinparcultabacarie1-1328628351.jpg
De la primele avertizări meteorologice de ger și viscol, de acum două săptămâni, și până în prezent, 36 de persoane din toate regiunile țării au murit din cauza hipotermiei severe. Dintre acestea, 28 de decese au fost cazuri găsite în spații publice.

La Constanța, primul deces provocat de temperaturile scăzute s-a înregistrat luni, când un bărbat a fost găsit fără suflare în Parcul Tăbăcărie.

Potrivit Ministerului Sănătății, 215 oameni fără adăpost și persoane cu hipotermie au fost transportate, ieri, de către serviciile de am-bulanță și echipajele SMURD la unitățile sanitare și în centrele sociale cele mai apropiate. Dintre aceștia, 84 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unitățile și compartimentele de primiri urgență.

Ministerul Sănătății reamintește populației ca, în această perioadă cu temperaturi reduse, să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spații deschise și expunerea inutilă la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor și să consume alimente bogate în proteine, fructe și legume. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1721 secunde