45 de cazuri de HIV, confirmate la Constanța

752
45 de cazuri de HIV, confirmate la Constanța - testarehivhepatitaconstanta-1555502495.jpg
În Dobrogea, au fost depistate pe parcursul anului trecut 48 noi cazuri de infecție cu HIV. Dintre acestea, 45 au fost înregistrate în județul Constanța și 3 în județul Tulcea.


Fundația Baylor are un rol cheie în depistarea noilor cazuri de infecție cu HIV în județele Constanța și Tulcea și în creșterea nivelului de cunoștințe despre HIV în comunitate. În 2018, la cele trei centre de testare gratuită, rapidă și confidențială ale Fundației Baylor au fost diagnosticate 37,5% din noile cazuri de infecție cu HIV din Dobrogea. Dintre acestea, 15 noi cazuri au fost diagnosticate în județul Constanța și 3 noi cazuri în județul Tulcea.


Ana-Maria Schweitzer, director executiv la Fundația Baylor Marea Neagră declară: "Este esențial ca populația generală să înțeleagă cât de importantă este efectuarea testelor pentru HIV: nu putem trata decât bolile pe care știm că le avem! De la momentul lansării programului și până la sfârșitul anului 2019, la Baylor s-a testat gratuit 5,1% din populația regiunii Dobrogea. La nivelul comunității în care ne desfășurăm activitatea am constatat de-a lungul timpului că, în urma sesiunilor de consiliere pre-testare, nivelul cunoștințelor despre HIV crește cu aproape 54%.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.678 secunde