Concurs 74 de ani – vârsta la care omul atinge nivelul maxim de fericire și mulțumire!

277

Articole recomandate

Asta arată un studiu realizat de cercetătorii germani și americani, publicat recent în revista Social Indicators Research, informează dailymail.co.uk.
Oamenii spun adeseori că zilele din copilărie și adolescență au fost cele mai fericite din viața lor, în timp ce alții preferă să spună că viața începe după vârsta de 40 de ani. În opinia autorilor acestui studiu, ambele categorii se înșală, deoarece, în realitate, nivelul maxim de fericire și satisfacție este atins de oameni abia după ce împlinesc vârsta de 74 de ani. O combinație de factori, precum reducerea responsabilităților, a grijilor de natură financiară și faptul că aceștia au mai mult timp liber, duce la obținerea unui nivel maxim de satisfacție, ce nu este atins niciodată în prima parte a vieții.
Acest studiu a relevat faptul că persoanele aflate în jurul vârstelor de 50 de ani - 60 de ani devin mai vesele, iar satisfacția atinge nivelul de 5,9 puncte, pe o scală de la 1 la 7, în jurul vârstei de 74 de ani.
Nivelul de fericire începe să scadă în anii adolescenței, până la vârsta de 40 de ani, după care urmează o linie constantă, până la vârsta de 46 de ani. După această vârstă, graficul fericirii urmează o curbă ascendentă și atinge nivelul maxim după aproape 30 de ani. După vârsta de 74 de ani, nivelul de satisfacție scade din nou, deoarece tot mai multe persoane încep să sufere din cauza unor probleme de sănătate.
Totodată, pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii devin tot mai eficienți în ceea ce privește controlarea emoțiilor negative.
Pe de altă parte însă, persoanele în jurul vârstei de 20 - 30 de ani resimt acut stresul și greutățile vieții zilnice, fiind preocupați să își cumpere o locuință, să își întemeieze o familie și să își construiască o carieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1946 secunde