Pentru că nu sunt diagnosticați la timp,

80% dintre copiii cu cancer mor

375
Statisticile prezentate de Confederația Internațională a Organizațiilor Părinților cu Copii Bolnavi de Cancer arată că, anual, peste 250.000 de copii sunt depistați cu tumori canceroase.
"Aceleași statistici arată că peste 80% dintre copiii bolnavi de cancer nu sunt diagnosticați din timp și nu beneficiază de medicamentele necesare tratamen-tului. Acest lucru înseamnă că 100.000 de vieți ar putea fi salvate, dacă toți copiii ar avea acces la un diagnostic precoce și la un tratament adecvat. Ce facem noi pentru a salva aceste vieți?", au declarat reprezentanții Asociației PAVEL (Primim Ajutor, Viața este Luminoasă) - o organizație a părinților cu copii bolnavi de cancer, leucemie și anemii grave.
Părinții și specialiștii în pediatrie oncologică se vor întâlni, pe 9 aprilie, în cadrul Conferinței Naționale "Actualități în Oncologia Pediatrică", pentru a găsi răspunsuri. Manifestarea își propune să găsească soluții la problemele cu care se confruntă copiii bolnavi de cancer și medicii de oncologie pediatrică, să ofere informații de ultimă oră asupra progreselor înregistrate în cercetare, dar și să atragă atenția asupra numărului tot mai mare al cazurilor de cancer la copii în țara noastră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 01 Aprilie 2011
Stire din Sănătate : Medicii dau bir cu fugiții
Pagina a fost generata in 1.5328 secunde