800 de paciente vor putea să beneficieze gratuit de reconstrucție mamară

12466
1
800 de paciente vor putea să beneficieze gratuit de reconstrucție mamară - 800depaciente-1412961769.jpg

Articole de la același autor

În luna iunie a acestui an, s-a demarat subprogramul de reconstrucție mamară după afecțiuni oncologice prin endo-protezare, coordonat de dr. Ioan Lascăr, șeful Clinicii Chirurgie Plastică - Microchirurgie Reconstructivă, Spitalul Clinic de Urgență București. "Suport și Consiliere pentru Sănătatea Sânului" este proiectul care le va reda șansa unei vieți normale celor 800 de paciente care au suferit de cancer în ultimul an și care, în urma intervențiilor de mastectomie, au rămas cu un handicap.


"Până la sfârșitul anului, cele 800 de paciente vor avea posibilitatea de a be-neficia gratuit de reconstrucția mamară. Subprogramul acoperă costurile pentru materialele necesare realizării unei reconstrucții mamare, respectiv cel al expanderului, în valoare de 650 de euro și cel al implantului, în valoare de 450 de euro", a subliniat medicul Ioan Lascăr. 


"În România, cancerul de sân se află pe primul loc în ceea ce privește incidența, dar și în ceea ce privește mortalitatea. În 2012, la nivel național, prevalența cancerului de sân era de aproximativ 33.000 de cazuri, dintre care 8.981 de cazuri noi. Incidența cea mai mare este în rândul pacientelor aflate în perioada de perimenopauză, adică între vârsta de 50 - 65 de ani", a declarat dr. Dana Lucia Stănculeanu, președintele Comisiei de Hematologie și Oncologie a CNAS.


Comentează știrea

JsyoJZZHsTF
21 octombrie 2014
vSYYUMrOKEzXQTc

rPkAbk juukfgpckggu, [url=http://mbshfhzbjyzq.com/]mbshfhzbjyzq[/url], [link=http://rvbqvjxpuzik.com/]rvbqvjxpuzik[/link], http://nixlgdfzdqsv.com/

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Octombrie 2013
Stire din Sănătate : Cum putem preveni cancerul mamar ereditar?
Pagina a fost generata in 0.6134 secunde