A început Săptămâna Europeană a Vaccinării

329
Ministerul Sănătății a demarat cea de-a șasea ediție a Săptămânii Europene a Vaccinării, desfășurată în perioada 23-30 aprilie 2011.
Sub sloganul "Să prevenim, să pro-tejăm, să vaccinăm", scopul Săptă-mânii Europene a Vaccinării este sporirea conștientizării societății cu privire la rolul imunizării populației.
În acest an, oficialii români vor în mod special să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește depistarea focarelor recente de rujeolă și poliomielită din Regiunea EUR/OMS. Astfel, specialiștii vor să informeze populația în ceea ce privește siguranța imunizării pentru a diminua declinul continuu în acceptarea vaccinării.
Importanța vaccinării este susținută și de o serie de statistici din Europa. Potrivit datelor, între 2000 și 2008 a existat o reducere de 99% în cazurile de poliomielită și o reducere de 78% a mortalității cauzate de pojar. Cu alte cuvinte, țările din Europa ar putea elimina în curând rujeola și rubeola.
Cu toate acestea, migrația și existența grupurilor neimunizate au dus la apariția unor focare recente de rujeolă și a poliomielitei în 2010. O acoperire vaccinală precară se înregistrează mai ales în comunitățile rome din România. Aproximativ 25% dintre minorii romi nu primesc niciunul dintre vaccinurile gratuite și obligatorii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.755 secunde