Afecțiuni care se declanșează la vârstnici, mai ales seara

227
Afecțiuni care se declanșează la vârstnici, mai ales seara - afectiunicare-1642606561.jpg

Articole de la același autor

Persoanele vârstnice diagnosticate cu demență senilă sau Alzheimer sunt mai susceptibile de a suferi de sindromul Sundown, o afecțiune care se manifestă cu precădere în partea a doua a zilei. Din păcate, bătrâneii cu această tulburare experimentează stări de anxietate, disperare, agitație, iritabilitate și pesimism. Specialiștii afirmă că, pe măsură ce lumina soarelui dispare, apar o serie de modificări comportamentale care se agravează în funcție de starea cognitivă. Deși unii oameni au mai multe semne ale sindromului, alții au doar unul. De obicei, apar țipete, nervozitate, tristețe, plâns, șoapte, încăpățânare, frustrare și un sentiment de pericol. În plus, pacienții repetă fraze, se ascund, acționează violent, au halucinații, ascund obiecte sau se rătăcesc.

Un studiu american arată că dezorientarea și confuzia se exprimă prin anxietate, frică, iritabilitate, apatie și depresie. Un potențial declanșator biologic este o perturbare a ritmului circadian. Aceasta se referă la nepotrivirea ciclurilor zilnice care corespund luminii și întunericului, provocând modificări fizice, mintale și comportamentale.

Totodată, urmărirea tiparului a făcut posibilă specificarea următorilor factori: puțină sau multă lumină, ceea ce duce la uimire și frică, mai ales la persoanele cu probleme de vedere. Apoi, intervine epuizarea, la sfârșitul zilei, mai ales când sunt lucruri de făcut, dar și izolarea socială, declanșată de mobilitatea limitată. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7933 secunde