Află ce cauzează balonarea și cum poți scăpa de ea

1476
Află ce cauzează balonarea și cum poți scăpa de ea - baaalonare-1325692295.jpg
Stresul, fumatul, bolile, dar și o alimentație bogată în grăsimi pot provoca balonarea și eliminarea gazelor din stomac, peste limitele normale. De regulă, aceste afecțiuni se pot rezolva la domiciliu, dar, dacă simptomele se înrăutățesc, este indicat consultul medicului specialist.

Anul 2011 s-a încheiat pentru majoritatea oamenilor cu petreceri sau mese tradiționale, unde, în general, s-au consumat o grămadă de alimente grase, băuturi acidulate, alcool și prăjituri cu creme care au lăsat urmări mai grave sau mai puțin grave pentru sănătate, în funcție de caz.

De ce apare balonarea

Printre primele probleme care apar după excesele culinare sau din cauza obiceiurilor alimentare dezordonate se numără balonarea. Aceasta determină producerea unei cantități mai mari de gaze în stomac și intestine decât în mod obișnuit. De cele mai multe ori, odată cu balonarea se fac resimțite și durerile abdominale, de intensi-tate mică sau severă, care pot dis-părea în momentul eliminării gazelor.

Printre factorii care duc la această afecțiune se numără consumarea de alimente grase. Potrivit specialiștilor, grăsimile încetinesc viteza cu care stomacul descompune carbohidrații și cresc, astfel, senzația de balonare.

Balonarea mai este asociată și cu stresul, anxietatea, fumatul, sindromul de colon iritabil sau intoleranța la lactoză, iar în cazul femeilor, balonarea apare, de obicei, înaintea ciclului menstrual.

Ai grijă la ce mănânci

Există o serie de produse ali-mentare care provoacă gazele in-testinale, iar pentru a reduce senzația de balonare, se recomandă evitarea următoarelor alimente, pe cât posibil.

Astfel, dacă ai probleme cu balonarea, trebuie să elimini din meniul zilnic fasolea boabe, broccoli, varza de Bruxelles, băuturile gazoase și conopida. De asemenea, este indicat să renunți și la produsele lactate, guma de mestecat, salata verde și unele fructe cum ar fi merele, perele și piersicile.

Balonarea poate fi cauzată și de consumul zilnic de produse de panificație. Glutenul prezent în grâu și pâine produce senzații de arsuri ale stomacului care cauzează gazele intestinale.

Sfaturi pentru a scăpa de un abdomen umflat

În cazul în care ai abdomenul întărit și suferi de balonare, poți elimina această problemă și cu ajutorul plantelor. Sunt recomandate infuziile de anghinare sau păpădie, câte două căni înainte de mese și ceaiurile de cimbru, coada șoricelului, coriandru sau anason.

Plimbările ușoare după masă pot stimula eliberarea hormonilor care încurajează activitatea digestivă. Totodată, pentru a scădea inci-dența aerofagiei, trebuie să eviți alimentele prea reci sau prea fierbinți.

Cu toate acestea, balonarea poate semnala prezența unor afecțiuni serioase ale tractului digestiv, așa că este absolut necesar să te prezinți la medic pentru un examen complet dacă problema nu dispare prin remedii simple, aplicate acasă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1271 secunde