AFLĂ cum pot deveni ASIGURAȚI LA SĂNĂTATE cei FĂRĂ VENITURI

323
AFLĂ cum pot deveni ASIGURAȚI LA SĂNĂTATE cei FĂRĂ VENITURI - shutterstock3461158601535e52827b-1364910497.jpg

Calitatea de asigurat la serviciile de asigurări de sănătate este dobândită după depunerea documentelor justificative. Directorul Casei de Asigurări de Sănătate Constanța, Dragoș Poteleanu  transmite într-un comunicat de presă ce acte sunt necesare în acest sens în funcție de categoria în care se încadrează fiecare persoană.


"Director General Jr. Dragos Poteleanu informează medicii de familie cu privire la documentele justificative privind dobândirea calității de asigurat.


Conform Art.20 din Ordinul președintelui C N A S  nr.617/2007 cu modificările și completările ulterioare, dovada calității de asigurat se realizează printr-un document justificativ, adică adeverință, eliberat de CAS , potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:


- Copie după actul de identitate
- Certificat fiscal din care să rezulte că nu realizează venituri din muncă
- Documente justificative pentru dobândirea unei anumite categorii:
1.Adeverința de elev sau student pentru tinerii cu vârsta între 18 și 26 de ani.
2.Document care să ateste includerea într-un sistem de protecție a copilului pentru tinerii instituționalizați cu vârsta până la 26 de ani.
3.Document care să ateste relația de rudenie sau căsătorie cu persoana asigurată  pentru coasigurați.
4.Documente doveditoare care sa ateste ca se încadrează în una din legile speciale - pentru beneficiarii legilor speciale.
5.Certificat de încadrare într-un grad de handicap - pentru persoanele cu handicap.
6. Adeverință medicală eliberată de medicul curant pentru bolnavii cu afecțiuni incluse în programele naționale de sănătate.
7. Adeverință medicală sau certificat de naștere pentru gravide sau lăuze.
8. Decizia emisa de direcțiile județene de muncă și protecție socială pentru persoanele care se află în creșterea copilului.
9. Carnetul și/sau adeverința eliberată de instituția competentă pentru beneficiarii de indemnizație de șomaj.
10. Cuponul de pensie din luna anterioară sau până la dobândirea calității de pensionar și adeverința eliberată de CJP Constanța pentru pensionari.
11. Adeverința emisă de unitatea centrală de cult  pentru personalul monahal al cultelor recunoscute.
12. Adeverința eliberată de primăria de domiciliu din care rezultă că beneficiază de ajutor social - pentru familiile care au dreptul la ajutor social".


Furnizorii de servicii medicale, cât și persoanele interesate pot vizualiza starea de asigurat a unei persoane pe site-ul C.N.A.S. in cadrul Sistemului Informatic Unic Integrat (http://www.cnas.ro/despre-noi/interfata-siui-online.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2625 secunde