Alarmant! Rămânem fără doctori în mediul rural

170
Alarmant! Rămânem fără doctori în mediul rural - medici32774016773600-1492601661.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții Societății Naționale a Medicilor de Familie trag un semnal de alarmă că în câțiva ani nu vom mai avea doctori în mediul rural. În prezent, în sute de sate din țara noastră, bolnavii nu au unde să meargă la consultatii sau trebuie să parcurgă zeci de km până la cel mai apropiat cabinet sau spital.


Este și exemplul satului Corvu din județul Dâmbovița, unde nu este niciun medic de familie de ani de zile. Sătenii bat km pentru o consultație sau o rețetă la un alt medic. Cel puțin 5.000 de suflete din patru sate depind de un singur cabinet medical.


În plus, alte 500 de localități sunt în prezent fără medic de familie, cele mai multe în mediul rural, în zone defavorizate. 
Tocmai de aceea, reprezentanții Societății Naționale a Medicilor de Familie ne atrag atenția că în zece ani niciun doctor nu va mai dori să ocupe această specializare. "În general, medicii de familie sunt în vârstă. Peste zece ani nu vom mai avea medici de familie", a declarat dr. Rodica Tănăsescu, președintele SNMF.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4995 secunde