Alcoolul și tutunul pot agrava laringitele

127
Alcoolul și tutunul pot agrava laringitele - laringite-1483714995.jpg

Articole de la același autor

Laringita este produsă de inflamația, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale ce aparțin laringelui. Principalele cauze care duc la apariția acestei boli sunt infecțiile tractului respirator superior, folosirea excesivă a corzilor vocale prin vorbitul pe perioade mai lungi de timp și cu voce tare, alergiile, expunerea la substanțe iritante, cum ar fi fumul sau substanțele chimice sau chiar boala de reflux gastro-esofagian.

La acest moment, pe secția ORL din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență au fost internați o mulțime de pacienți cu tot felul de recidive locale ale unor afecțiuni laringiene. Acestea, a declarat șeful secției, dr. Dănuț Dincă, se declanșează, în general, din cauza frigului, dar și a consumului exagerat de alcool, băuturi reci.

"Sunt pacienți care ajung la noi, de cele mai multe ori tardiv, dar pe care încercăm să-i tratăm. Acestea sunt boli care trenează în timp. Oamenii văd că nu mai pot vorbi cum trebuie, dar se tratează singuri acasă și se prezintă la noi abia în faze avansate. Unii se mai duc la medicii de familie, boala se mai ameliorează și li se pare că sunt bine, dar la scurt timp apar recidivele", a precizat dr. Dincă.

Specialistul a precizat că alcoolul, asociat cu tutunul este combinația cea mai periculoasă, plus că boala predomină la cei care lucrează în mediile cu noxe, cu pulberi, cu praf. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1398 secunde