Alergiile orale apar în urma consumului anumitor vegetale crude

84
Alergiile orale apar în urma consumului anumitor vegetale crude - alergii-1638816906.jpg

Articole de la același autor

În principiu, sindromul de alergie orală este un tip de reacţie de hipersensibilitate apărută în urma consumului unor alimente crude. Cum se manifestă? Reacţiile alergice sunt nişte afecţiuni destul de frecvente, care pot afecta pe oricine, oricând, ele instalându-se în momentul în care organismul recunoaşte o substanţă ca fiind dăunătoare sau străină şi declanşează un răspuns imun. Potrivit dr. Florentina Mitran, această formă de alergie tinde să apară după consumul unor fructe şi legume. Desigur, simptomele sale sunt neplăcute, motiv pentru care este necesar să se evite consumul de alimente declanşatoare. Afecţiunea mai este cunoscută şi sub numele de „sindromul polen-hrană”, din cauza posibilelor reacţii încrucişate. Aşa cum era de aşteptat, reacţia este cauzată de unele proteine care sunt prezente în alimente.

„Simptomele prezentate de persoanele cu sindromul de alergie orală apar la câteva minute după consumarea unui aliment declanşator. Deci, organismul reacţionează imediat, iar cele mai multe manifestări se resimt la buze, gură, limbă şi gât. În general, persoana afectată începe să simtă mâncărime sau usturime. În plus, i se înroşesc buzele, i se umflă gâtul şi buzele. În plus, se pot confrunta cu senzaţia de arsură în gură, conjunctivită şi rinită alergică şi nu în ultimul rând, urticarie. Problema este că, în unele cazuri, umflarea gâtului poate fi atât de gravă, încât îngreunează respiraţia”, a precizat medicul.

Tocmai de aceea, trebuie să ştiţi că alergenii responsabili de dezvoltarea sindromului de alergie orală se găsesc în alimentele vegetale crude, cum ar fi fructele şi legumele, cum ar fi merele, căpşunile, pepenele galben, morcovii, roşiile, piersicile, cartofii etc. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Duminică, 05 Decembrie 2021
Stire din Sănătate : Nu vă speriaţi! Râia se vindecă
Pagina a fost generata in 0.5341 secunde