ALERTĂ MEDICALĂ! Se răspândește O NOUĂ BOALĂ

858
ALERTĂ MEDICALĂ! Se răspândește O NOUĂ BOALĂ - capusa32421285100800-1474439919.jpg

Articole recomandate

O nouă boală transmisă de mușcătura căpușei se răspândește în vestul Europei. Boala transmisă de căpușe ucide 30% dintre persoanele infectate. Pentru prima dată, aceasta a început să se răspândească în vestul Europei.

Până acum, doar două persoane au fost infectate, dintre care una din Spania, care a murit din această cauză. Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) îi avertizează pe locuitori, turiști și agricultori să evite contactul cu căpușele și cu animalele infectate.

"Grupurile care sunt expuse riscului sunt crescătorii de animale și vânătorii care sunt frecvent în contact cu animalele. Aceștia pot intra în contact cu căpușele. Strivindu-le permit pătrunderea virusului în piele," a declarat Herve Zeller, membru ECDC, conform descoperă.ro.

Boala este cunoscută cu denumirea de febra hemoragică de Crimeea-Congo (FHCC) și în mare parte este transmisă de mușcătura căpușei de genul Hyalomma, care trăiește pe animalele din Asia, Europa și Africa.

Din fericire pentru animale rareori prezintă simptome după ce sunt infectate, însă în cazul oamenilor aceștia prezintă simptome precum febră puternică, vomă, sângerări nazale și scaun negru. În mai puțin de trei săptămâni 30% dintre pacienții infectați, mor.

În prezent, nu există niciun vaccin împotriva FHCC fiind în mare parte transmis de mușcătura căpușei, însă poate fi răpândită și de fluidele animalelor înfectate, muncitorii de la abator fiind expuși constant riscului din cauza manipulării cărnii. Anul acesta au murit 20 de persoane infectate cu FHCC în Pakistan.

În timp ce boala este endemică în Africa, Balcani, Orientul Mijlociu și Asia, aceasta este prima dovadă a existenței în zona vestică a Europei. Cazurile anterioare descoperite în zonă au fost deseori aduse de persoane care au călătorit.

Prima persoană infectată a fost un excursionist în vârstă de 62 de ani, care a fost mușcat de o căpușă în apropiere de Avila, Spania.

Acesta a murit din cauza infecției cu FHCC pe 25 august, nu înainte să transmită virusul către un asistent medical de 50 de ani care a avut grijă de bărbat în Madrid. Medicii locali au pus sub observație aproximativ 200 de asistenți care prezentau simptome asemănătoare bolii, pentru a prevenii răspândirea acesteia.

În cadrul raportului despre cele două cazuri a fost sugerat faptul că virusul a fost adus în Spania de către migrația păsărilor din Maroc sau alte părți ale Africii. Vestea bună este că omul nu reprezintă prada principală a căpușelor. Deși riscul este scăzut, ECDC avertizează persoanele care vor să călătorească în vestul Europei să poarte pantaloni lungi, bluze și soluții anti-insecte pentru a evita mușcăturile de căpușe.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Sănătate : Vino să donezi sânge!
Miercuri, 21 Septembrie 2016
Stire din Sănătate : Săptămâna porților deschise la BB Center
Pagina a fost generata in 1.1187 secunde