Alimentația bogată în fibre combate constipația

1100
Constipația este considerată drept unul dintre factorii care favorizează creșterea în greutate. Din păcate, cele două probleme de sănătate coexistă într-un cerc vicios. Constipația determină acumularea de deșeuri toxice în intestin care, în timp, se pietrifică și împiedică procesul de asimilație și dezasimilație. Acest blocaj influențează negativ procesul de slăbire și favorizează acumularea kilogramelor.
Proasta alimentație este principalul vinovat - multe alimente solide, puțină mâncare gătită, diete sărace în fibre vegetale.
Medicii recomandă pentru combaterea constipației diete bogate în fibre, lactate fermentate, fructe, aport adecvat de lichide, dar și multă mișcare. De asemenea, experții în medicina naturistă spun că un remediu eficient este următorul: o linguriță de miere luată dimineața, pe stomacul gol, alături de un pahar cu apă la temperatura camerei. De asemenea, tinctura din fructe de soc, semințele de in, tărâțele, fructele uscate sau decoctul de crușin sunt considerate remedii eficiente.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7731 secunde