Alimentația vegetariană - alternativa la o viață sănătoasă

238
Alimentația vegetariană - alternativa la o viață sănătoasă - vegetarian1-1347813056.jpg
Trebuie să avem o viață sănătoasă! Acesta este dezideratul de la care ar trebui să pornim în fiecare zi atunci când ne gândim ce punem în farfurie. Și dacă ținem cont de câteva principii simple, vom atinge reușita mai devreme decât ne-am aștepta:


Produse vegetale consumate de cel puțin trei ori pe zi. Brocoli, varza, dovlecelul sau ardeiul gras sunt vegetale cu un conținut ridicat de vitamine, fier, calciu și nutrienți.

Cereale integrale: orez, porumb, pâine cu cereale sau fulgi de cereale. Bogate în fibre și carbohidrați complecși, dau energie cel puțin până la mijlocul zilei.

Fructele sunt o sursă inepuizabilă de vitamine și aminoacizi care contribuie la o digestie corectă. Ele trebuie consumate cel puțin o dată pe zi.

Dieta vegetariană conține pe lângă aceste vegetale, și o serie de alimente slabe și fără colesterol. Adică sunt evitate carnea și derivatele care conțin grăsimi suprasaturate. Vegetarienii care includ în dieta lor ouăle și laptele se numesc lacto-ovo-vegetarieni. În comparație cu cei care consumă doar vegetale, aceștia susțin că proteinele și complexul de vitamina B aduc un aport considerabil de energie. Studiile asupra acestui tip de dietă au ca punct de pornire anii 1920, când cercetătorii au descoperit că vegetarienii au un nivel al colesterolului mai scăzut decât cei care consumă carne și o tensiune arterială mai mică, fapt care reduce semnificativ incidența bolilor de inimă.

Andreea NĂSTASE



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Remedii naturiste pentru părul gras
Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Aloe vera, "leacul zeilor"
Luni, 17 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Diabetul zaharat - factori de risc
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Ardeiul iute ameliorează durerile
Sâmbătă, 15 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Băneasa va avea din nou spital
Pagina a fost generata in 1.446 secunde