Alimente care ne pot apăra de cancer

637
Usturoiul și ardeiul protejează de teribila boală, în timp ce mezelurile stimulează dezvoltarea anarhică a unor celule cancerigene.
Grăsimile din alimentație sunt la fel de dăunătoare ca și nicotina din tutun, iar consumul lor în exces poate accelera declanșarea unei forme de cancer. Specialiștii atrag atenția asupra importanței pe care o are hrana în viața noastră și demonstrează că anumite forme de cancer (cancerul de ficat, de pancreas sau cel de stomac) apar în strânsă legătură cu alimentația.

Grăsimile provoacă tumori la ficat și la pancreas
În următorii zece ani, unul din trei oameni ar putea suferi de o formă de cancer, dar tot atâția oameni ar putea preveni această maladie prin schimbarea stilului de viață. O soluție ar fi combaterea sedentarismului, pentru că prin mișcare se elimină substanțele chimice ingerate din alimente.
Obezitatea reprezintă un factor de risc pentru apariția cancerului, deoarece stimulează dezvoltarea anarhică a unor celule. "Celulele hepatice cresc în volum, celulele musculare se dezvoltă și ele anormal, așa că trebuie să încercăm să stăpânim acest flagel măcar prin schimbarea stilului de viață", susține profesorul Constantin Ionescu - Târgoviște, de la Institutul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice "N. Paulescu", din București.
Cancerul de ficat, cel de pancreas și de colecist au legătură cu consumul exagerat de lipide, iar cancerul esofagian, de gură și de limbă au legătură cu excesul de alcool.

Carnea de pește și cerealele, alimente protectoare
Alimentele care fac rău organismului sunt cele care conțin grăsimi animale, zahăr, coloranți și aditivi. În schimb, cele care îl protejează sunt usturoiul, ardeiul iute, fructele, legumele, cerealele și carnea de pește, în măsura în care aceasta nu a fost puternic sărată și condimentată. "Cercetări făcute în China și Japonia au arătat că peștele puternic condimentat poate declanșa cancer esofagian", a precizat profesorul Constantin - Târgoviște. Cea mai recomandată este dieta mediteraneană.
Specialistul a subliniat nu doar faptul că avem nevoie de o dietă echilibrată, ci și de una neprelucrată termic excesiv. "Dacă am fiert alimentele, este bine să nu le mai punem și la cuptor, fiindcă așa scoatem din ele toate substanțele hrănitoare", exemplifică profesorul Ionescu-Târgoviște. De altfel, există cercetări care arată că grăsimile și proteinele animale prelucrate termic excesiv stimulează procesele celulare de la care pornesc cancerele.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8268 secunde