Alimente care-ți dau energie pentru întreaga zi

636
Cerealele eliberează zahărul într-un ritm lent, așadar îți vor conferi un nivel constant de energie. În același timp, sunt surse bogate de vitamina B, care ajută la mai buna funcționare a splinei.
Ovăzul nu este doar plin de substanțe nutritive, dătătoare de energie, dar în același timp ajută la menținerea constantă a nivelului de glucoză din sânge, ceea ce înseamnă o bună concentrare și atenție.
Pătrunjelul este o uzină de substanțe nutritive. Conține cantități mari de vitamina B12, mai multă vitamina C decât citricele și aproape toate substanțele nutritive pe care le cunoaștem.
Întregul complex de vitamine B, precum și magneziul și fierul pot fi găsite în legumele proaspete verzi precum: broccoli, sparanghelul și spanacul.
Broccoli este și o excelentă sursă de coenzima Q10, o substanță nutritivă de o importanță crucială în producerea de energie la nivel celular.
Piersicile au un conținut ridicat de apă și au efect laxativ. Sunt foarte bune pentru alcalinizarea sângelui și pot fi folosite pentru a regla funcționarea intestinelor și a îmbunătăți compoziția sângelui. Piersicile sunt unele dintre cele mai energizante fructe, pentru că sunt asimilate ușor de organism, generând o revigorare instantanee. De asemenea, ajută la eliminarea toxinelor din organism și sunt foarte bune în programele de slăbire.
Semințele de floarea-soarelui sunt pline de magneziu, fier, cupru, complexul de vitamine B, acizi grași esențiali, zinc și fier și reprezintă o excelentă sursă de proteine.
Se crede ca valoarea terapeutică a strugurilor se datorează conținutului lor ridicat de magneziu. Acest element este implicat în primul stadiu al procesului de transformare a energiei din glucoză. De asemenea, strugurii au un efect purgativ și detoxifiant.
Dovleceii pun în mișcare meridianele energetice, fortificând în special funcția digestivă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8736 secunde