Alimente interzise femeilor însărcinate

893
Alimente interzise femeilor însărcinate - sarcinaalimenteinterzise-1314542131.jpg
O femeie însărcinată trebuie să acorde o atenție deosebită alimentației, căci sunt bucate ce îi pot face rău. Un meniu sănătos aduce beneficii atât mamei, cât și fătului, în vreme ce unele alimente îi pot asigura o vizită la spital.

În rândurile următoare, vă prezentăm câteva dintre alimentele pe care gravidele ar trebui să le evite pe parcursul celor nouă luni de sarcină.

Fără brânzeturi cu mucegai

Consumul unor brânzeturi în timpul sarcinii poate fi riscant. De exemplu, cele pe bază de lapte nepasteurizat pot conține diverse bacterii și se poate ajunge la un avort spontan sau la naștere prematură. De aceea, medicii le sfătuiesc pe gravide să evite brânzeturile cu mucegai sau feta, cu excepția cazurilor în care pe etichetă se specifică faptul că sunt pasteurizate.

Carnea insuficient preparată

Carnea gătită în sânge este gustoasă, dar nu și recomandată în timpul sarcinii. Dacă este crudă sau insuficient gătită, carnea poate conține toxoplasmoză, cât și alte bacterii ce pot afecta dezvoltarea fătului.

De asemenea, viitoarele mame trebuie să se abțină de la sushi. Fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine, dar totodată sunt și o sursă de paraziți și bacterii nocivi pentru făt. Oricum, peștele și fructele de mare care fac parte din meniul unei femei însărcinate trebuie bine preparate, la temperaturi înalte.

Este bună doar maioneza vegetală

Femeile, atunci când prepară prăjituri sau alte feluri de mâncare, sunt tentate să guste puțin din compoziție sau din aluatul crud. Medicii spun un "Nu" categoric acestui obicei. Ouăle din amestecurile crude pot conține salmonella. Același risc există și în cazul maione-zei. De aceea, alternativa cea mai bună este maioneza vegetală sau cea care are în compoziție ouă pasteurizate.

Cruditățile pot conține germeni

Gravidele trebuie să aibă grijă, de asemenea, atunci când consumă crudități, indiferent că vorbim de legume sau fructe. Salata, ridichile sau varza pot conține germeni, așa că cel mai bine este să fie consumate fierte.

Cât mai puțin ficat

Ficatul conține multă vitamina A, benefică pentru organism. Există însă specialiști care susțin că prea multă vitamina A favorizează apariția defectelor congenitale ale copilului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 26 August 2011
Stire din Sănătate : Muzica sparge barierele autismului
Pagina a fost generata in 2.0207 secunde