Alimente sănătoase care ne fac rău

492
Laptele este un aliment sănătos, dar nu pentru oricine. Dacă pentru unii reprezintă o sursă bogată de calciu, pentru alții, consumul de lapte este o cauză de îmbolnăvire. Puțini știu că drojdia care ajută pâinea să crească poate duce la apariția unei intoleranțe și că singura alternativă este maiaua? Unele alimente pot declanșa anumite reacții la nivelul organismului, ce au drept consecință apariția unor boli cronice. "Sistemul imunitar este o mașinărie ingenioasă", ne-a spus dr. Ionica Ciortan, medic medicină generală la Iowemed Constanța. "El împiedică apariția infecțiilor produ-se de bacterii, virusuri, fungi și paraziți. În cazul intoleranțelor însă, lucrurile stau cu totul altfel: organismul răspunde la prezența unei substanțe străine cu o reacție de apărare patologic exacerbată. O astfel de reacție apare și în cazul unor alimente altfel inofensive. În final, această reacție patologică se cronicizează, prejudiciind sănătatea și starea de bine a pacientului", adaugă specialistul.
Cercetătorii au stabilit recent o legătură între intoleranțele alimentare și diverse afecțiuni, precum: supragreutatea și obezitatea, sindromul de oboseală cronică, diabetul zaharat tip II, bolile reumatice, afecțiunile articulare, bolile dermatologice, bolile cronice gastro - intestinale. Ultimele descoperiri privind corpul uman spun că supragreutatea și tulburările de metabolism sunt adesea produsE de o intoleranță alimentară nediagnosticată. În Constanța se poate face un astfel de test la Centrul de Medicină Funcțională.
În urma unui test bioelectronic în valoare de 85 RON se pot depista intoleranțele individuale față de 100 de alimente și aditivi diferiți. "Dacă după efectuarea testului eliminați din alimentație alimentele pe care organismul nu le tolerează, slăbiți automat. Perfidia intoleranțelor alimentare constă în faptul că nu sunt recunoscute uneori o viață întreagă, întrucât problemele de sănătate apar cu o întârziere de opt până la 72 de ore de la ingestia alimentului incriminat. Este posibil ca, în cazul unui măr mâncat miercuri, simptomele gastrointestinale să apară vineri", precizează Ionica Ciortan.
În urma unui astfel de test, fiecare pacient poate primi un profil alimentar.

Laptele este un aliment sănătos, dar nu pentru oricine. Dacă pentru unii reprezintă o sursă bogată de calciu, pentru alții, consumul de lapte este o cauză de îmbolnăvire. Puțini știu că drojdia care ajută pâinea să crească poate duce la apariția unei intoleranțe și că singura alternativă este maiaua? Unele alimente pot declanșa anumite reacții la nivelul organismului, ce au drept consecință apariția unor boli cronice. "Sistemul imunitar este o mașinărie ingenioasă", ne-a spus dr. Ionica Ciortan, medic medicină generală la Iowemed Constanța. "El împiedică apariția infecțiilor produ-se de bacterii, virusuri, fungi și paraziți. În cazul intoleranțelor însă, lucrurile stau cu totul altfel: organismul răspunde la prezența unei substanțe străine cu o reacție de apărare patologic exacerbată. O astfel de reacție apare și în cazul unor alimente altfel inofensive. În final, această reacție patologică se cronicizează, prejudiciind sănătatea și starea de bine a pacientului", adaugă specialistul.
Cercetătorii au stabilit recent o legătură între intoleranțele alimentare și diverse afecțiuni, precum: supragreutatea și obezitatea, sindromul de oboseală cronică, diabetul zaharat tip II, bolile reumatice, afecțiunile articulare, bolile dermatologice, bolile cronice gastro - intestinale. Ultimele descoperiri privind corpul uman spun că supragreutatea și tulburările de metabolism sunt adesea produsE de o intoleranță alimentară nediagnosticată. În Constanța se poate face un astfel de test la Centrul de Medicină Funcțională.
În urma unui test bioelectronic în valoare de 85 RON se pot depista intoleranțele individuale față de 100 de alimente și aditivi diferiți. "Dacă după efectuarea testului eliminați din alimentație alimentele pe care organismul nu le tolerează, slăbiți automat. Perfidia intoleranțelor alimentare constă în faptul că nu sunt recunoscute uneori o viață întreagă, întrucât problemele de sănătate apar cu o întârziere de opt până la 72 de ore de la ingestia alimentului incriminat. Este posibil ca, în cazul unui măr mâncat miercuri, simptomele gastrointestinale să apară vineri", precizează Ionica Ciortan.
În urma unui astfel de test, fiecare pacient poate primi un profil alimentar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0817 secunde