Alimentele care taie pofta de sex

703
Ceaiurile antistres trebuie evitate înainte de a face dragoste cu partenerul, deoarece dorința de a dormi este mai mare decât cea de a întreține raporturi sexuale.
Alcoolul rafinat, fumatul intensiv și ceaiurile relaxante cu efect sedativ trebuie evitate înainte de o partidă de sex, deoarece acestea scad libidoul și provoacă somnolență, avertizează medicii nutriționiști. Astfel, medicul Alin Popescu, specialist în medicină sportivă, spune că alcoolul rafinat, consumat chiar și în cantitate redusă (50 ml), indiferent de tipul lui, care este peste 15 grade, amestecat cu temperaturile crescute din această perioadă, dau pe lângă starea de moleșeală și senzația de disconfort, deoa-rece acesta fermentează. "Persoa-nele care fac abuz de țigări, iar aici nu mă refer la 10-15 țigări pe zi sau la țigara de după, nu mai au dorința de a întreține raporturi intime cu partenerul, pentru că circulația sanguină scade, la fel și libidoul", completează dr. Popescu.
Mesele grase, bogate în lipide, diminuează dorința de a mai face sex, deoarece acestea încetinesc circulația sângelui. Astfel, medicul Alin Popescu recomandă evitarea untului, a cărnii de porc sau a slăninii, care este "lipidul absolut". În același timp, îmbinările de alimente lactate dau senzația de balonare, iar dorința de a face sex scade odată cu bolboroselile din stomac.

Chili te scapă de preludiu
"Chili crește circulația sângelui și stimulează sistemul nervos, astfel încât în câteva momente partenerii se vor simți gata de acțiune", spune medicul nutriționist Popescu. În plus, specialistul completează că persoanele care recurg la chili vor avea parte de un sex fierbinte, ba mai mult, acest condiment ajută cuplul să treacă rapid și plăcut peste obișnuitul preludiu. În același timp, pe lista alimentelor care stimulează pofta de sex se numără și bananele, datorită conținutului crescut de potasiu, un nutrient esențial pentru forța mușchilor.

Stimulente sexuale
Binecunoscuta ciocolată conține feniletilamina - un stimulent ce garantează o stare imediată de excitare și care face ca sexul să pară o idee grozavă, chiar și după o zi stresantă la locul de muncă. "Stridiile pot aprinde repede focul pasiunii. Aceste fructe de mare sunt bogate în zinc, care marește producția de testosteron", spune dr. Popescu. Nutriționistul recomandă ca persoanele care doresc să încerce fructele de mare să le mănânce cu aproximativ o oră înainte de partida de amor. De asemenea, vinul roșu este recomandat înainte de a face sex, deoarece intensifică circulația sângelui din organism și implicit crește plăcerea actului sexual. În plus, vinul roșu reprezintă o sursă inepuizabilă de antioxidanți, care stimulează producția de colesterol bun și care te scapă de inhibiții, crescând pofta de sex.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7335 secunde