Ambulanța va primi bani în funcție de numărul locuitorilor

335
Ministerul Sănătății a publicat, ieri, pe pagina web a instituției, proiectul unui act normativ, potrivit căruia, începând din iunie, fondurile alocate serviciilor de ambulanță vor fi calculate în funcție de numărul locuitorilor din fiecare județ. Ministrul Cseke Attila consideră că astfel se va asigura distribuirea corectă și echilibrată a fondurilor. Proiectul este în dezbatere publică.
"Măsura a fost luată după ce Comisia de Medicină de Urgență și Dezastre din minister a efectuat o amplă analiză cu privire la valorile contractate de casele de asigurări de sănătate cu serviciile publice de ambulanță, în urma căreia s-au constatat diferențe semnificative, nejustificate, privind modul în care au fost repartizate fondurile bugetare pe județe, în funcție de locuitori", se arată în comunicatul ministe-rului.
De exemplu, în 2009, diferența între nivelul minim și maxim al sumei alocate per cap de locuitor a variat între 17 de lei și 81 de lei, iar în anul 2010 sumele au variat între 16,88 lei și 74,81 lei. În 2009, unui județ cu aproximativ 240.000 de locuitori i-a fost alocat pentru serviciile publice de ambulanță, un buget de 20 milioane de lei, în timp ce un județ cu peste 800.000 de locuitori a primit 19 milioane de lei. Începând cu anul 2011, vor fi stabilite plafoane maxime și minime de 37 lei și 23,5 lei per cap de locuitor, în funcție de numărul de locuitori din fiecare județ, a anunțat ministerul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.0227 secunde