Concurs Ananasul, recomandat după intervențiile chirurgicale

470

Articole recomandate

Cercetătorii au început să acorde ananasului o atenție mai mare după ce au descoperit în componența sa enzime puternice - bromelaina, care descompun proteinele. Enzimele reduc inflamațiile, au rezultate în tratarea sinuzitelor acute, a durerilor de gât și gutei, dar ajută și la recuperarea rapidă după o intervenție chirurgicală, mai ales în chirurgia plastică. Se mai știe că bromelaina previne formarea cheagurilor de sânge.
Pentru un efect maxim, ananasul ar trebui consumat între mese, pentru că ajută la digestie.
Cercetătorii australieni au descoperit că fructul apără împotriva cancerului ovarian, de sân, de plămâni, de colon și de piele.
Singura problemă ar fi că enzima din ananas poate avea unele efecte adverse: crește puterea de absorbție a unor medicamente pentru tensiune, chimioterapie sau antibiotice și poate mări efectul altor pastile precum antidepresivele, sedati-vele, narcoticele și chiar pe cel al alcoolului.
Nu este recomandat în curele de slăbire, din cauza numărului mare de carbohidrați, însă este permis în curele pe bază de calorii.
Ananasul mai oferă și alte beneficii: este sărac în sodiu, colesterol și grăsimi saturate și conține o cantitate importantă de vitamina B6, magneziu și fibre.
Ananasul la conservă are un conținut mai redus de bromelaină, din cauza procesului tehnologic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 3.862 secunde