Anchetă la Institutul Oncologic, la cererea Ministerului Sănătății

62
Anchetă la Institutul Oncologic, la cererea Ministerului Sănătății - instittut-1386343684.jpg

Articole recomandate

Ministerul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a solicitat un control la Institutul Oncologic din București, relatează B1 TV. 
Controlul a fost solicitat după ce, vineri, pacienții nu au putut face tratament citostatic, întrucât nu exista ser fiziologic, iar unitatea nu mai avea nici antibiotice, leucoplast și comprese, directoarea declarându-se surprinsă de situație.
"Ministrul Sănătății, Eugen Nicolăescu, a decis trimiterea de urgență a unei echipe de control, formată din specialiști ai Corpului de Control, coordonată de secretarul de stat Adrian Pană, pentru a evalua situația", informează Ministerul Sănătății.
De asemenea, Nicolăescu a solicitat managerului interimar Ana-Maria Nițulescu, numit în urmă cu trei săptămâni la IOB, ca "în cel mai scurt timp să ia toate măsurile care se impun pentru a pune la dispoziția pacienților medicamentele și materialele sanitare necesare și să evalueze urgent întreaga situație găsită la Institut", mai precizează ministerul.
Potrivit pacienților, în fața acestor lipsuri, medicii ridică neputincioși din umeri, iar unii se oferă să plătească din propriul buzunar pentru cumpărarea de medicamente.
"Abia astăzi (n.r. vineri) am aflat și eu despre această situație. A fost o surpriză. Nu există stocuri de urgență. Și mă miră că nu avem materiale sanitare, știam că avem. Măcar medicația pentru cancer o avem. Din păcate, nu putem ști cât se agravează starea unui bolnav de la o zi la alta", a spus Nițulescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.2704 secunde