Anemia feriprivă, combătută cu caise proaspete

115
Anemia feriprivă, combătută cu caise proaspete - anemiaferipiva-1657212540.jpg
Pieţele sunt pline de legume şi fructe proaspete, în această perioadă, motiv pentru care ar trebui să profităm de oferta variată şi să mâncăm cât mai multe alimente naturale. Caisele sunt unele dintre fructele care se găsesc din belşug pe timpul verii. Pe lângă faptul că sunt delicioase, caisele sunt şi foarte bune pentru sănătate. Acestea sunt bogate în betacaroten, vitamina A, vitamina E, vitamina C, vitamine din complexul B, minerale precum sodiu, clor, fier şi magneziu, dar şi substanţe active şi antioxidanţi.

Deoarece au un conţinut ridicat de betacaroten şi vitamina A, caisele sunt excelente în prevenirea cataractei şi în îmbunătăţirea acuităţii vizuale. Totodată, datorită antioxidanţilor din compoziţie, caisele ajută şi în combaterea efectelor degenerative ale radicalilor liberi. Astfel, antioxidanţii protejează celulele organismului împotriva cancerului. Fructele de cais contribuie şi la scăderea colesterolului rău, dar şi la prevenirea constipaţiei şi a cancerului de colon. De asemenea, fierul din caise este util în combaterea anemiei feriprive - cea prin carenţă de fier. Mai mult, caisele stimulează regenerarea ficatului şi funcţiile celulelor hepatice şi astfel contribuie la detoxifierea naturală a acestui organ.


Top articole din Sănătate

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1736 secunde