Aparat pentru curățarea sângelui de toxine și viruși

2293
Specialiștii americani de la o firmă de aparatură medicală din San Diego au realizat un aparat care ar putea revoluționa prevenirea unor boli mortale, precum SIDA. Hemo-purificatorul poate elimina din sânge aproape orice virus, de la cel al gripei la HIV, susțin oamenii de știință.
Aparatul pus la punct de oamenii de știință funcționează ca o instalație de dializă. Dispozitivul extrage sângele dintr-o arteră, îndepărtează virusurile apoi trimite sângele înapoi în corp. Pot fi tratate astfel mai multe boli infecțioase, de la gripa aviară și rujeolă, la hepatita C și chiar SIDA, în fază incipientă. Hemo-purificatorul poate însă elimina virusurile doar înainte de instalarea infecției.
"Aparatul este proiectat să imite reacția naturală a sistemului imunitar de eliminare a virusurilor și toxinelor din organism înainte ca celulele și organele să fie infectate", a spus coordonatorul proiectului. Hemo-purificatorul este deocamdată un prototip și este utilizat pe un pacient infectat cu virusul HIV.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9363 secunde