Aparat util în prevenirea infarctelor, la Spitalul Județean Constanța

661
1
Aparat util în prevenirea infarctelor, la Spitalul Județean Constanța - bolnaviinimaaparat-1312476939.jpg
Numărul bolnavilor de inimă este în creștere în județul Constanța. O statistică oficială nu există, pentru că nu a fost realizat un registru național, dar este lesne de dedus acest aspect, dat fiind că Secția de Cardiologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța este în permanență aglomerată.

Cea mai mare unitate sanitară din județul nostru nu dispune însă de un coronarograf, aparat necesar pentru o investigație amănunțită în cazul celor care au suferit un infarct. De aceea, mulți pacienți sunt trimiși la alte unități din țară (cei mai mulți înspre spitalele din București), pentru investigațiile de specialitate și, de multe ori, pentru tratamentul indicat.

Din toamnă, însă, aceste investi-gații vor putea fi realizate și în Spitalul Județean, căci urmează să fie primit un astfel de echipament medical. Dr. Marius Militaru, medic șef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, a afirmat că s-a încheiat un protocol cu medicii Secției de Cardiologie, astfel încât pacienții care vor fi investigați cu respectivul aparat și vor fi depistați cu afecțiuni ce necesită o intervenție chirurgicală, vor fi direcționați către clinica pe care o conduce.

Coronarografia reprezintă un examen medical invaziv, ce folosește tehnica radiografiei cu raze X și injectarea cu un produs de contrast iodat. Cu ajutorul acestei metode pot fi vizualizate arterele. Cu ajutorul investigației pot fi prevenite alte infarcte. 

Comentează știrea

Neicanimeni
26 februarie 2017
Coronografia ii decontata de CAS.

Sint pers cu hand din prog nat de sanatate coronografia trebuie platita dak sinf asigurat prin pensia de handicap!.Va multumesc mult in eventualitatea unui raspuns.Sanatatr multa si doar bine.Mentionez ca am un infart.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.565 secunde