Aparatul de aerosoli vă asigură tratamentul rapid, în cazul unei crize de astm

134
Aparatul de aerosoli vă asigură tratamentul rapid, în cazul unei crize de astm - fond-aerosoli-1711900619.jpg

Articole de la același autor

În cazul în care suferiţi de astm sau de alte afecțiuni respiratorii, este posibil ca medicul să vă recomande folosirea unui aparat de aerosoli sau terapie cu aerosoli, ca parte din tratament. Aparatul de aerosoli sau nebulizatorul are acțiune similară cu cea a inhalatoarelor pentru astm, dar pot fi chiar mai ușor de folosit, mai ales pentru copiii mici, care nu se descurcă cu inhalatoarele sau pentru adulții care suferă de forme mai severe de astm.



Nu ştiţi cum funcționează un aparat cu aerosoli sau cum se folosește corect? Un aparat cu aerosoli este un dispozitiv medical utilizat pentru administrarea de medicamente sub formă de aerosoli (particule fine suspendate într-un gaz) în plămâni. Acest dispozitiv este folosit în principal pentru tratamentul afecțiunilor respiratorii, cum ar fi astmul, bronșita, fibroza chistică și alte boli pulmonare. Utilizarea aparatului în terapia cu aerosoli oferă avantaje precum administrarea precisă a medicamentului în plămâni și rapiditatea în acțiunea acestuia, deoarece aerosolii permit medicamentului să ajungă direct la plămâni, fără a fi nevoie de absorbția sa în tractul digestiv.

„Acest lucru poate fi deosebit de util pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii care necesită tratament urgent sau care au dificultăți în utilizarea altor forme de administrare a medicamentelor. În plus, un aparat de aerosoli transformă medicamentul lichid din dispozitiv în vapori pentru a putea fi inhalat cu ușurință și pentru a acționa local, deci mai eficient. Acest tip de aparat poate fi conectat la priză sau poate funcționa pe baterii, în funcție de tip. De asemenea, există aparate de aerosoli pentru călătorie, în dimensiuni mici, așadar îl puteți lua cu voi în concedii, dar modelul standard este mare, trebuie așezat pe o suprafață plană și, de regulă, conectat la o sursă electrică. Totodată, dispozitivul este prevăzut cu o bază care conține un compresor de aer, un recipient pentru medicamentul lichid și un tub care conectează compresorul de aer, de recipientul destinat medicamentului. Deasupra acestui recipient se regăsește un dispozitiv pentru inserție bucală sau o mască de inhalație, prin care se inhalează vaporii. Mecanismul de funcționare al unui aparat de aerosoli este după cum urmează: aparatul generează, prin compresorul prevăzut, aer presurizat care trece prin tub și transformă medicamentul lichid în vapori”, a explicat medicul.

Astfel, în timpul unui atac de astm sau la o infecție respiratorie, vaporii de medicament pot fi mai ușor inhalați decât atunci când sunt pulverizați printr-un inhalator convențional. De asemenea, este important de reținut că, în timpul unei crize de astm, căile respiratorii se îngustează, ceea ce înseamnă că nu puteți respira la capacitate normală. Din acest motiv, nebulizatorul este mult mai eficient în livrarea medicamentului în corp față de un inhalator. Practic, aparatele de aerosoli pot livra medicamente cu acțiune imediată (pentru tratamentul de urgență al unei crize de astm) sau cu acțiune prelungită (pentru atenuarea simptomelor unei infecții respiratorii sau pentru a preveni crizele de astm). De asemenea, se pot combina mai multe tipuri de medicamente, cu scopuri diferite, în recipientul aparatului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4989 secunde