Aparatură stricată și paturi distruse de pacienți, la secția de Ortopedie

331

Articole de la același autor

Pe secția de Ortopedie și Traumatologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, de altfel una dintre cele mai moderne clinici de specialitate din estul Europei, aparatura este relativ nouă, dar, cu toate acestea, se strică mai mereu.

Mai mult decât atât, aici sunt internați pacienți din toate mediile sociale, iar o bună parte dintre ei ignoră sfaturile cadrelor medicale, referitoare la utilizarea paturilor electrice din dotarea secției, așa că foarte multe s-au defectat din cauza utilizării incorecte a acestora. Dacă pe alte secții, pacienții erau cazați în paturile clasice, aici, toate instalațiile electrice trebuie utilizate conform normelor de securitate specifice. În caz contrar, nu mai pot asigura un grad de confort optim pentru bolnavi.

"Din păcate, nu este suficientă o investiție, aceasta trebuie întreținută. Când lucrezi la foc continuu, este imposibil ca aparatura, dotarea să nu se defecteze. La noi se strică mereu câte ceva. Spre exemplu, nu poți aduce 57 de paturi electrice, care să funcționeze în permanență, acestea continuă să se strice, întrucât sunt folosite 24 de ore din 24. Avem deja o grămadă de paturi defecte, iar aparatura, oricât ai îngriji-o, tot se strică, iar reparațiile sunt extrem de costisitoare", ne-a declarat șeful secției Ortopedie, dr. Alexandru Șerban.

Mai grav este că s-au stricat o mulțime de monitoare din sala de operații, plus că aici există multe alte motoare defecte din cauza utilizării intense.

"În sala de operații se folosesc motoare speciale, care nu pot fi reparate decât în Germania, apoi se face service-ul și ne trezim după aceea cu un decont de mii de euro. Este clar că orice aparatură sofisticată necesită un service, iar în cinci ani s-au defectat foarte multe. Noi le reparăm, dar apare mereu altceva. În afară de acestea, avem uneori probleme și cu stația de sterilizare, care s-a stricat și ea. În concluzie, suntem o secție modernizată, dar care are tot timpul nevoie de ceva", a subliniat medicul.

v v v

Secția este dotată și cu un aparat de radiologie unic în țară, care diagnostichează afecțiunile cu mare precizie, ceea ce ne face să ne întrebăm ce s-ar face dacă s-ar strica și acesta… 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9444 secunde