Aproape 1.300 de pacienți, tratați de infarct miocardic

336
Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut, lansat de către Ministerul Sănătății în luna august 2010, este considerat de specialiști, dar și de pacienți, un succes. După cinci luni de la lansarea programului (august-decembrie 2010), evaluarea medicilor cardiologi arată că 1.293 de pacienți au beneficiat, gratuit, de tratament corespunzător al infarctului miocardic.
Cateterismul este un procedeu care trebuie aplicat pacientului, în primele 12 ore de la producerea infarctului.
"Programul de tratament invaziv al infarctului miocardic acut a fost elaborat și implementat, în premieră, anul trecut și se derulează începând cu luna august 2010. Un astfel de program era necesar, deoarece diagnosticul și tratamentul de reperfuzie în infarctul miocardic acut în România se află sub standardele existente în țările din Uniunea Euro-peană. Tratamentul corespunzător al infarctului miocardic a salvat viața celor 1.293 de pacienți care au beneficiat de programul Ministerului Sănătății", a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila.
Programul MS este implementat în zece centre specializate din spitalele din București, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și Cluj Napoca. Costul mediu pentru un pacient este de 4 300 lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 15 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Țelina scade tensiunea arterială
Luni, 14 Februarie 2011
Stire din Sănătate : Alimente care ne întineresc
Pagina a fost generata in 1.7241 secunde