Aproape jumătate din români au tensiunea prea mare

276
Aproape jumătate din români au tensiunea prea mare - 43ce4e33cd6d9ac5be86b1bec5422891.jpg
Conform ultimelor statistici, la nivel mondial, un miliard de persoane au hipertensiune. Mai mult, specialiștii susțin că numărul hipertensivilor va ajunge, până în 2025, la 1,5 miliarde.
"20% din populația lumii este hipertensivă, iar 13 % dintre decesele înregistrate la nivel mondial au drept cauză hipertensiunea. Am atins acest prag din cauză că boala este subdiagnosticată sau este tratată insuficient de către medici", precizează Cătălina Arsenescu Georgescu, președintele Grupului de Lucru pentru Hipertensiunea Arterială al Societății Române de Cardiologie.
Potrivit paginamedicala.ro, în România, aproximativ 40% din populație este hipertensivă, iar rata de control a tensiunii arteriale (înregistrată în țara noastră) este de 18%. Specialiștii români susțin că s-a ajuns la această situație din cauză că populația nu este informată în ceea ce privește riscurile hipertensiunii. "Tensiunea arterială este o boală asimptomatică în care pacientul are un rol cheie. Rolul medicului este de a educa pacientul, iar rolul pacientului este de a asculta medicul", explică prof.dr. G. A. Dan, șeful Clinicii de Medicină Internă din cadrul Spitalului Clinic "Colentina" din Capitală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.933 secunde