Ardeiul iute stopează căderea părului

799
Ardeiul iute are numeroase proprietăți care merită să fie evidențiate, atrag atenția nutriționiștii. Beneficiile sunt date de substanța denumită capsaicină, pe care o conține leguma și care are efect asupra durerilor de gât, tumorilor, circulației sângelui.
În rândurile de mai jos vă prezentăm câteva dintre efectele ardeiului iute asupra organismului:
r pentru durerile de gât preparați un extract de ardei iute - puneți un sfert de linguriță de semințe de ardei iute în 50 de ml de apă fierbinte și lăsați deoparte jumătate de oră; adăugați apoi miere și amestecați bine, după care îl puteți consuma.
r circulația periferică a sângelui - dacă aveți mâinile sau picioarele reci recurgeți la următorul preparat: cinci lingurițe de ardei iute cu 100 ml de spirt și 100 ml de oțet; lăsați la macerat timp de o săptămână, după care masați ușor zonele cu probleme.
Nutriționiștii vă recomandă să consumați, periodic, ardei iute la masă dacă aveți o tumoare mamară, ovariană sau la ficat sau dacă sunteți predispuși la apariția acestor neoplazii. O jumătate de ardei iute, consumată zilnic, stimulează sistemul nervos și alungă stările de anxietate și astenie. Dacă vi se pare prea iute, îi puteți atenua gustul cu iaurt sau smântână.
Mai puteți folosi tinctura de ardei iute și împotriva căderii părului, prin masarea rădăcinii părului. Atenție însă, trebuie să evitați zonele iritate ale scalpului!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7344 secunde