Artroscopia, tratament chirurgical minim invaziv, pentru afecţiunile articulare

169
Artroscopia, tratament chirurgical minim invaziv, pentru afecţiunile articulare - artroscopia-1628625139.jpg

Articole de la același autor

Afecţiunile articulare pot fi extrem de neplăcute, mai ales pentru vârstnici, care sunt în situaţia de a se mişca din ce în ce mai puţin. Acestea pot fi însă tratate cu succes în medicina modernă, prin intervenţii puţin invazive, dar cu rezultate spectaculoase.

Artroscopia este o metodă minim invazivă de tratament chirurgical a afecţiunilor articulare, în special de la nivelul genunchiului şi umărului. Metoda constă în introducerea unei camere de luat vederi de mici dimensiuni în articulaţia respectivă, prin intermediul unei incizii mai mici de un centimetru. Camera este conectată la o sursă de lumină rece, iar imaginea obţinută, mărită şi foarte clară, apare pe un monitor.

Astfel chirurgul care efectuează artroscopia operează privind imaginea de pe monitor. Prin altă incizie, tot de dimensiuni reduse, se introduc diverse instrumente specifice chirurgiei artroscopice, cu ajutorul cărora se efectuează operaţia propriu-zisă. Cu un abord chirurgical minim, se pot efectua toate intervenţiile chirurgicale necesare la nivelul genunchiului, dar şi la nivelul altor articulaţii. Patologia care poate fi tratată artroscopic este patologia traumatică, meniscală, ligamentară sau de altă natură. Se pot trata artoscopic şi alte tipuri de patologie: degenerativă (gonartroze), femuro-patelară, sinovială, cartilaginoasă, corpi liberi intra-articulari etc. Folosind această tehnică se obţine o eficienţă chirurgicală maximă, recuperarea pacienţilor fiind foarte rapidă. De cele mai multe ori pacienţii merg sprijinindu-se pe piciorul operat începând de a doua zi.

Astfel de intervenţii pot fi efectuate de către medicul chirurg ortoped şi pot fi realizate atât în sistemul privat cât şi în sistemul de stat de sănătate. (A.P.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6187 secunde