Asigurații vor primi gratuit cardul național de sănătate

435
Asigurații vor primi gratuit  cardul național de sănătate - cardsanatate-1340811620.jpg
Românii vor fi scutiți de la plata cardu-lui național de asigurări sociale de sănătate.

Ministerul Sănătății a anunțat, ieri, că va susține de la bugetul de stat cheltuielile necesare pentru producerea documentului, după ce Guvernul a aprobat modificarea legii privind reforma în do-meniul sănătății. Astfel, pentru plata și distribuția cardului de sănătate se va încheia un contract între Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Să-nătate cu CN Imprimeria Națională SA.

Prin această măsură, ministerul de resort dorește să asigure, pentru toți cetățenii, cardul național de sănătate, care, împreună cu rețeta electronică și dosarul electronic, face parte din proiectul de control și disciplină financiară a sistemului de asigurări de sănătate.

"Aveam semnale că nu toți asigurații ar fi fost de acord să plătească produce-rea cardului. Din această cauză, am discutat cu reprezentanții Ministerului de Finanțe și am găsit o soluție financiară prin care să suportăm de la bugetul de stat cheltuielile, astfel încât să ne asigurăm că toți cetățenii vor primi acest card", a declarat Vasile Cepoi, ministrul Sănătății.

Potrivit reprezentanților CNAS, produ-cerea cardului de sănătate va începe în luna august, iar Imprimeria Națională va putea realiza un milion de exemplare lunar. Costul unui card se estimează la aproximativ 2 euro.

Ministerul Sănătății mai informează că noul card se va emite pentru a dovedi calitatea de asigurat și poate fi utilizat numai pe teritoriul țării noastre. Acesta va cuprinde date privind istoricul medical al pacientului și va fi utilizat în tot sistemul medical, de la medicul de familie, spital, farmacie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3915 secunde