Astăzi este marcată Ziua internațională de prevenire a bolilor intestinale

58
Astăzi este marcată Ziua internațională de prevenire a bolilor intestinale - ziuabolilorinflamatoriiintestina-1369137094.jpg
Conform estimărilor specialiștilor, în România, numărul total al persoanelor care suferă de BII în 2013 este de 5-10 ori mai mare comparativ cu anul 2002. Din totalul de 5.000 de pacienți diagnosticați cu BII la noi în țară, doar 20% figurează în Registrele Naționale.

Prof. Dr. Mircea Diculescu, Președintele Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie explică: "Creșterea numărului de pacienți cu BII este legată de mai mulți factori, printre care se numără: alimentația dezechilibrată, stilul de viață, folosirea irațională a antibioticelor, imunizările repetate.

Totuși, unii factori declanșatori ai bolii rămân în continuare necunoscuți, pentru că vorbim de o boală autoimună. În acest moment, numărul persoanelor care suferă de BII este unul estimativ și este foarte posibil ca mulți pacienți să fie în continuare nediagnosticați. Acest lucru se întâmplă pentru că simptomele și manifestările acestor boli sunt variate și comune cu ale altor afecțiuni – dureri abdominale, stare de oboseală, pierdere în greutate, diaree timp de zile sau săptămâni întregi".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 21 Mai 2013
Stire din Sănătate : Gala Medica la a V-a ediție
Pagina a fost generata in 1.3105 secunde