Astăzi, lăsăm țigările acasă. Este ziua mondială fără tutun

190
Astăzi, lăsăm țigările acasă. Este ziua mondială fără tutun - fumat-1496222692.jpg

Articole de la același autor

Astăzi este ziua mondială fără tutun, o bună ocazie să renunțăm la acest obicei dăunător. Fumatul ucide mai mult de șapte milioane de oameni în fiecare an la nivel mondial, a avertizat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cerând interzicerea publicității și creșterea taxelor la aceste produse. 


Cu ocazia Zilei Mondiale Fără Tutun, OMS a publicat un raport ce evaluează costurile pentru sănătate și economie ale tutunului și, pentru prima dată, impactul acestuia asupra mediului, transmite France Presse.


În fiecare an, mai mult de 7 milioane de oameni mor din cauza fumatului, față de aproximativ patru milioane la începutul secolului 21, potrivit noilor cifre documentate de organizația ONU.


Fumatul reprezintă, de asemenea, o povară economică grea pentru planetă: costul său (în ceea ce privește cheltuielile de sănătate și pierderi de productivitate) este estimat la peste 1.400 de miliarde de dolari (1.250 miliarde euro), adică 1,8% din Produsul Intern Brut (PIB).


"Tutunul este o amenințare pentru noi toți", a declarat directoarea generală a OMS care își încheie mandatul, Margaret Chan, într-un comunicat.


"Cu toate acestea, dacă se iau măsuri drastice de luptă împotriva tutunului, guvernele pot salva viitorul țărilor lor prin protejarea consumatorilor și a neconsumatorilor de tutun de aceste produse mortale, generând venituri care să vizeze finanțarea serviciilor de sănătate și a altor servicii sociale și protejând mediul de ravagiile cauzate de tutun", spune responsabila OMS. 


Sursa: agerpres.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde