Atenție la ceaiul verde! Nu este chiar atât de bun precum i se face reclamă

451
Atenție la ceaiul verde! Nu este chiar atât de bun precum i se face reclamă - 61221861-1547720265.jpg

Articole recomandate

Consumul de ceai verde a fost asociat cu o creștere a riscului de diabet de tipul 2 la adulții chinezi participanți la un studiu internațional efectuat recent, citat luni de agenția Xinhua, citează Agerpres.

Cercetarea a fost realizată pe 119.373 de persoane înrolate în programele Studiul privind sănătatea femeilor din Shanghai (Shanghai Women's Health Study - SWHS) și Studiul privind sănătatea bărbaților din Shanghai (Shanghai Men's Health Study - SMHS).

SWHS și SMHS sunt două studii de amploare inițiate în anul 1996. Datele prelevate au fost utilizate pentru a investiga indicatorii biologici genetici și factorii de risc care contribuie la apariția cancerelor și a altor boli cronice.

Niciunul dintre participanții la această cercetare nu avea diabet la momentul înrolării. Subiecții au furnizat detalii cu privire la consumul de ceai, inclusiv despre tipurile preferate și cantitățile utilizate.

Oamenii de știință de la Universitatea Fudan din China, Universitatea Vanderbilt din Statele Unite și alte instituții de cercetare au concluzionat că atât participanții de sex feminin cât și cei de sex masculin care consumau cantități mai mari de ceai verde prezentau un risc crescut de diabet de tipul 2.

Cercetătorii au notat că această asociere pozitivă, cu referire la relația doză-efect, între aportul de ceai verde și riscul de diabet de tip 2 nu a variat la persoanele obeze sau la fumători.

Descoperirea a fost publicată în International Journal of Epidemiology.

Oamenii de știință au notat că este nevoie de continuarea studiilor pentru identificarea mecanismului care stă la baza acestei asocieri, sugerând că reziduurile de pesticide din frunzele de ceai ar putea juca un rol în acest sens.

Ceaiul verde este o băutură populară, consumată în toată lumea. În ultimii ani, acest tip de ceai a câștigat popularitate fiind promovat drept o băutură sănătoasă. Până în prezent însă, oamenii de știință nu descoperiseră dovezi consistente cu privire la această asociere între consumul de ceai verde și riscul de diabet de tip 2.

Un studiu realizat în Japonia, publicat în 2016 în Annals of Internal Medicine, a susținut că persoanele care obișnuiau să bea cel puțin șase cești de ceai verde pe zi prezentau un risc cu 33% mai scăzut de a dezvolta diabet de tipul 2 în comparație cu cei care consumau o ceașcă sau mai puțin pe săptămână.

O altă cercetare, efectuată în Coreea de sud și publicată în 2007 în jurnalul BioFactors, a susținut că persoanele diagnosticate cu diabet ar trebui să bea mai puțin ceai verde după ce studiile efectuate pe animale au demonstrat că un aport crescut din această băutură ar putea provoca o creștere a nivelurilor glicemiei la șoarecii cu diabet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3317 secunde