Atenție la simptome! Alergiile pot fi confundate cu alte boli

216
Atenție la simptome! Alergiile pot fi confundate cu alte boli - atentielasimptome-1575362512.jpg

Articole recomandate

Medicii constănțeni spun că se confruntă, în fiecare săptămână, cu pacienți care au dezvoltat diferite alergii, cu care se luptă de foarte mult timp. "Din nefericire, alergiile apar tot mai des și sunt din ce în ce mai agresive. Mai grav este că, deseori, simptomele seamănă cu cele ale altor boli, ceea ce face ca acestea să se trateze foarte greu. Pe de altă parte nu ar trebui să ne mire acest lucru, din moment ce alimentația este din ce în ce mai puțin sănătoasă, iar stresul ne distruge, încet, dar sigur, sistemul imunitar", ne-a declarat Mioara Petre, medic specialist dermatolog.


Aceasta a precizat că tusea frecventă poate fi, spre exemplu, semnul unei alergii, doar că în cazul unei răceli, tușitul vine la pachet cu durerea în gât și inflamația. Dacă acest lucru nu se întâmplă, atunci ar putea fi vorba despre ingerarea unei substanțe care nu v-a priit. Apoi, în sezoanele calde, atunci când apare o iritație, ne putem gândi că ne-a ciupit vreo insectă sau iritația ni se trage de la căldură. 


"Totuși, nu trebuie să uitați că și un țânțar poate provoca reacții alergice, așa că ar trebui să fiți mai atenți la părțile de piele care vin în contact direct cu pielea, pentru că dacă sunteți iritați în zona respectivă este posibil să aveți alergie la materialul din care sunt confecționate hainele sau la detergentul pe care îl folosiți. Desigur, se poate întâmpla să aveți mâncărimi ale ochilor și să vi se umfle foarte tare ochii, acestea fiind unele dintre cele mai întâlnite simptome ale alergiilor. De precizat că acest lucru se întâmplă de la polen sau animale", a explicat medicul. 


În același timp, este necesar să fiți foarte atenți la umflăturile de sub ochi sau din alte părți ale corpului, întrucât acestea pot indica o alergie la ceva ce ați mâncat. Pe scurt, nu încercați să faceți pe medicul și mergeți la un control de specialitate, pentru că doar un alergolog poate identifica substanțele care v-au provocat aceste simptome.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6375 secunde