Aveţi grijă de copii! Nu îi scoateţi afară pe caniculă

520
Aveţi grijă de copii! Nu îi scoateţi afară pe caniculă - copiicaniculasursatabu-1625577108.jpg

Articole de la același autor

Se ştie că temperaturile ridicate din timpul verii, mai ales cele din luna lui Cuptor, pot duce la apariţia mai multor probleme de sănătate, în special în cazul copiilor. În fiecare vară, medicii s-au confruntat cu o mulţime de cazuri de enteroviroze, insolaţii și toxiinfecţii alimentare în rândul prichindeilor.

Pentru a vă menţine sănătatea în parametrii optimi, trebuie să ţineţi cont de sfaturile specialiştilor. Mai mult decât atât, dacă aveţi copii, pentru ei există o listă întreagă de recomandări, ce nu trebuie ignorate.

Potrivit dr. Loti Popescu, master european în promovarea sănătăţii, există o serie de recomandări pentru prevenirea apariţiei îmbolnăvirilor în rândul copiilor în perioada caniculară. Astfel, pentru sugari şi copiii mici este necesar a se avea în vedere realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldură, umiditate excesivă şi curenţi de aer. Apoi, în alimentație nu trebuie introduse elemente noi, în această perioadă. Ba dimpotrivă, se va realiza hidratarea corespunzătoare, iar pentru sugari, mama va alăpta ori de câte ori sugarul solicită acest lucru. „Aşa cum vă îmbrăcaţi voi, îmbrăcaţi şi copilaşii, cu haine cât mai lejere, din materiale textile comode, iar dacă observaţi că este prea cald, nu îi scoateţi din casă decât în afara perioadelor caniculare din zi şi, obligatoriu, cu capul acoperit”, a subliniat dr. Loti Popescu. Bineînţeles, copiii vor primi apă, ceai foarte slab îndulcit, pe tot parcursul zilei, dar şi fructe proaspete şi foarte bine spălate.

Reguli stricte și pentru mamele care alăptează, în timpul verii

În ceea ce le priveşte pe mamele care alăptează, acestea trebuie să se hidrateze corespunzător şi să evite consumul de cafea sau alcool. „Ele sunt sfătuite să aibă grijă să menţină o igienă riguroasă a sânului şi, evident, igiena generală. De asemenea, la cel mai mic semn de suferinţă la copil sau la mamă, aceştia se vor prezenta la medicul de familie, care va decide conduita terapeutică. O atenţie deosebită se va acorda condiţiilor de igienă, atât pentru copil, cât şi pentru mamă. Cel mic va fi ţinut cu hăinuţe sau scutece curate şi uscate, iar mama se va îngriji de igiena riguroasă a pielii acestuia. În acest sens, copilul va fi îmbăiat cel puţin o dată pe zi şi obligatoriu seara, la culcare. În restul timpului, i se va face toaleta locală ori de câte ori este nevoie. Copiilor preşcolari li se vor face duşuri cu apă la temperatura camerei”, a explicat medicul. Pentru copiii aflaţi în tabere se vor asigura condiţii corespunzătoare de cazare, iar alimentele trebuie să respecte riguros normele de igienă şi să fie proaspete.

Dacă aveţi copilaşi mai măricei şi vor să se joace, ei vor fi supravegheați în permanenţă. Totodată, să aveţi în vedere ca locul de joaca să fie amplasat la umbră, iar micuţul să fie dus acolo în afara orelor de caniculă şi, obligatoriu, având capul protejat cu pălăriuţe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4717 secunde