Aveţi grijă! Netratată, gingivita duce la pierderea dinţilor

154
Aveţi grijă! Netratată, gingivita duce la pierderea dinţilor - gingivita-1630689405.jpg

Articole de la același autor

Studiile din domeniul stomatologiei arată că opt din zece persoane cu vârsta de peste 35 ani prezintă o formă de afecţiune a gingiilor. De altfel, gingivita ocupă locul şase printre cele mai răspândite boli, şi poate duce la pierderea dinţilor şi afectarea întregului organism, precizează csid.ro. Nu putem vorbi despre dureri sau vreun disconfort intern, însă cel mai întâlnit simptom este sângerarea gingiilor. Acesta este primul semnal de alarmă, iar una din principalele cauze este igiena orală precară. Aceasta favorizează acumularea de placă dentară în exces şi duce la inflamarea gingiilor.

Astfel că, una din cele mai importante cauze ale apariţiei gingivitei este considerată prezenţa bacteriilor şi este şi primul stadiu al afecţiunii parodontale. Mai multe studii au demonstrat chiar că persoanele care au probleme gingivale, cauzate de creşterea numărului de bacterii din gură, prezintă un risc sporit de a avea probleme de inimă, comparativ cu persoanele care au gingiile sănătoase.

Motivul? Bacteriile ajung atât în stomac prin ingerare, cât şi prin absorbţie la nivel celular. O altă cauză a gingivitei este prezenţa tartrului subgingival sau piatra dentară, cum o mai numesc specialiştii. Placa dentară este compusă din bacterii ce se depun pe suprafaţa dinţilor, atunci când resturile alimentare şi zahărul intră în contact cu bacteriile care se găsesc în mod normal în cavitatea orală. Dacă placa dentară nu este îndepărtată la timp, aceasta începe să se întărească. De asemenea, există şi alte cauze ale gingivitei cum ar fi: obturaţiile nefizionomice, periajul agresiv, lucrări protetice neadaptate, un sistem imunitar slăbit, schimbări hormonale, trauma ocluzală sau gingivita apărută din cauza unui tratament medicamentos.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.519 secunde