Aveți probleme cu echilibrul?

553
Aveți probleme cu echilibrul? - dizzines-1321363290.jpg

Articole recomandate

Amețeala este pe locul doi între cele mai comune simptome de care oamenii se plâng când merg la doctor.



Să înțelegem amețeala

Amețeala este mai des întâlnită decât cred cei mai mulți dintre noi. Este de fapt pe locul doi între cele mai comune simptome de care oamenii se plâng când merg la doctor (durerile lombare fiind pe primul loc).

Se estimează că aproximativ 40% dintre adulți suferă  de amețeli suficient de grave încât să le menționeze medicului. Din fericire, majoritatea cauzelor amețelii sunt detectabile și tratabile, în special cu ajutorul diagnosticului computerizat sofisticat, al medicamentelor și tehnicilor chirurgicale din prezent.

O experiență distinctă

Amețeala nu este aceeași senzație pentru toți, astfel că poate fi de ajutor medicului să știe exact ce simțiți când amețiți.

Pentru unii oameni este o senzație greu de definit. Alții simt că leșină. Unii simt că se mișcă atunci când de fapt stau pe loc.

Pentru unii senzația este că lumea se învârte în jurul lor, în timp ce alții simt că ei se învârt. Aceste două forme de amețeală poarta numele de vertij. Oamenii cu vertij pot simți că ei - sau lumea din jurul lor - se învârt în sensul acelor de ceasornic, pentru alții este în sensul invers.

Unii sunt pur și simplu incapabili să își mențină echilibrul, dar nu au nici o altă senzație neobișnuită.

Alte simptome comune

Amețeala se produce deseori împreună cu alte simptome, cum ar fi greața, anxietatea, pierderea auzului, presiune sau senzație de umplere în cap sau urechi sau un țiuit în urechi numit tinitus.

Din nou, este important ca medicul să știe dacă aceste probleme sau altele însoțesc amețeala.

O parte sănătoasă a sistemului de avertizare al organismului



Sunt puțini cei cărora le place amețeala mai mult decât durerea. Dar, ca și durerea, amețeala este un semnal că ceva nu merge bine - ceva care trebuie detectat și tratat.

Un simptom cu multe cauze posibile

Amețeala poate fi un simptom pentru diverse afecțiuni. Când va prezentați la medic acuzând amețeala medicului, prima problemă este diagnosticarea cauzei care o provoacă. Cele mai comune sunt afecțiunile vestibulare - probleme ale urechii interne, în special în sistemul vestibular care controlează simțul echilibrului.

Alte cauze fundamentale pot fi găsite în sistemul nervos central - trunchiul cerebral sau creierul - rezultate din boală sau rănire. Amețeala poate fi și un semn al unei probleme cardiovasculare, cum ar fi hipertensiunea arterială sau anemia.

Amețeala poate fi și o reacție la medicamente, în special la categoria de antibiotice denumite aminoglicozide. Infecțiile bacteriene sau virale pot de asemenea să producă amețeală.

Procesul de diagnosticare

Cu cât puteți fi mai specific cu privire la momentul când a început amețeala, când se produc cel mai des episoadele și ce senzații experimentați, cu atât medicul va avea mai multe informații pentru a realiza un diagnostic precis.

Uneori nu poate fi identificată o cauză specifică pentru amețeală. Totuși, prin eliminarea posibilităților mai grave, dumneavoastră și medicul puteți gestiona cu încredere simptomele pentru a activa capabilitățile de autocorectare ale organismului.

Procesul de diagnostic este o știință dar și o artă, un parteneriat între dumneavoastră, medic și orice alți specialiști sau tehnicieni la care se face apel pentru asistență la diagnosticare.

Descoperirea indiciilor despre ce este în neregulă



Diagnosticarea pierderii echilibrului  poate fi complexă, iar procesul necesită de obicei mai multe teste. În majoritatea cazurilor veți începe cu un istoric medical detaliat și o examinare fizică. Întrucât sistemul de echilibru este situat în urechea internă, un test de auz este o procedură comună de diagnostic, ca și testarea mișcărilor oculare.

Anatomia pe care se bazează testarea mișcărilor oculare

Deși sistemul nostru de echilibru este situat în principal în urechea internă, el este conectat cu creierul și trunchiul cerebral, ochii și nervii senzitivi din organism.

Fiecare din aceste centre transmite și primește mesaje care vă permit să vă mențineți echilibrul. Când este prezentă o afecțiune,aceste mesaje vă fac să simțiți o amețeală anormală.

Un semn clar măsurabil a ceea ce se întâmplă cu sistemul de echilibru este o mișcare rapidă involuntară a ochilor denumită nistagmus. Stimulând sistemului nervos în diferite moduri care de obicei afectează echilibrul și apoi măsurând cu atenție mișcările oculare, medicul poate afla multe despre anormalitățile existente în sistemul vestibular.

Această procedură este denumită VNG sau ENG. VNG înseamnă videonistagmografie, care urmărește mișcările oculare prin diferite tehnici de înregistrare video. ENG sau electronistagmografie este înregistrarea mișcărilor oculare din semnale electrice în locul înregistrării video.

O serie de teste pentru un tezaur de informații



VNG (sau ENG) este un grup de teste care poate contribui semnificativ la informațiile de care medicul are nevoie pentru a vă diagnostica amețeala.

Un test este testul sacadat, care examinează mișcările oculare laterale rapide. Un alt test este testul de urmărire, pentru a vă măsura capabilitatea de a urmări ținte în mișcare. O manevră de poziționare testează pentru amețeala indusă de mișcare.

Testele calorice implică introducerea de aer sau apă caldă și apoi rece în ureche și apoi măsurarea schimbărilor care rezultă la mișcările oculare.

În timpul testelor VNG vi se vor pune pe ochi ochelari conținând camere sofisticate. Dacă testarea este realizată prin ENG, se amplasează electrozi lângă ochi. Ambele metode sunt concepute pentru monitorizarea atentă a mișcărilor oculare.

Pentru unele dintre teste veți sta pe scaun, observând ținte luminoase ale căror mișcări sunt precis planificate și controlate pentru a denota mișcări normale sau anormale ale ochilor. Pentru alte proceduri, cum ar fi testul caloric, veți sta în poziție întinsă. Întreaga secvență durează de obicei aproximativ 45 de minute.

Medicul dvs. poate dispune o parte sau toate aceste teste și altele, în funcție de istoricul și simptomele dvs. Fiecare contribuie cu informații distincte și valoroase la imaginea generală a diagnosticului, informații care pot să nu fie disponibile prin alte mijloace.

Revenirea la echilibru

În funcție de rezultatele testelor oftalmologice și a altor teste, medicul dvs. poate da un diagnostic inițial

În anumite cazuri, pentru un diagnostic precis pot fi necesare analize suplimentare. Odată diagnosticul definitivat, există o gamă variată de tratamente sigure și eficiente pentru majoritatea cauzelor care produc amețeala. Unele dintre ele pot fi controlate prin medicamentație și / sau alimentație. Altele pot fi tratate prin activități speciale, care implică simple mișcări ale capului și corpului. Altele pot necesita intervenții chirurgicale, au terapie și exerciții fizice.

Indiferent de cauza amețelii, rezolvarea problemei constă adesea în diagnosticarea timpurie și exactă, posibilă datorită aparaturii moderne – Otometrics, ulterior cu urmarea cu strictețe a planului de tratament întocmit de medicul dvs.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4271 secunde