Aveţi urechile înfundate? Care sunt cauzele apariției acestei probleme

227
1
Aveţi urechile înfundate? Care sunt cauzele apariției acestei probleme - fondurechi2-1662642190.jpg
De cele mai multe ori, senzaţia de urechi înfundate sperie oamenii, problema apărând la toate categoriile de vârstă. Percepţia slabă a sunetului şi efortul de a asculta pot deveni, uneori, o adevărată provocare. De obicei, acest disconfort nu este ceva serios şi dispare după câteva minute. Totuşi, atunci când senzaţia de urechi înfundate este însoţită şi de alte simptome, precum febră sau durere, pot exista afecţiuni mai grave şi este nevoie să mergeţi la medic.

Urechile reprezintă acel organ responsabil de percepţia sunetului şi menţinerea echilibrului. În linii mari, sunt alcătuite din pavilion, canal auditiv extern, membrană timpanică, oase şi melc. Bolile apărute în aceste regiuni pot duce la senzaţia de urechi înfundate. Ea corespunde aproape întotdeauna blocării trompei lui Eustachio, responsabilă de comunicarea urechii medii cu regiunea posterioară a nasului. În acest fel, egalizează şi compensează presiunea din mediu şi interiorul urechii. Potrivit dr. Melania Cantaragiu, glandele sebacee şi ceruminoase ale canalului urechii externe produc continuu ceară. Aceasta este lichidă, dar în timp se amestecă cu alte substanţe (cum ar fi celulele moarte sau praful) şi se solidifică. Astfel, ceara din urechi este mutată prin mişcările maxilarului. La unii oameni, acest mecanism de auto-înlăturare poate eşua, iar ceara rămâne blocată şi poate forma chiar şi dopuri. „În astfel de situaţii, ocluzia este o cauză frecventă a urechilor înfundate. În plus, apar scăderea auzului, mâncărime, ţiuit şi durere de urechi. 


Apoi, utilizarea beţişoarelor de vată poate provoca obstrucţie în canalul urechii. În mod similar, utilizarea aparatelor auditive este un factor de risc pentru această afecţiune. Alte cauze includ urechile înguste şi atrofia glandelor. Tratamentul principal este spălarea prin irigare efectuată de un profesionist. Procedura înmoaie cerumenul acumulat şi favorizează extracţia ulterioară a acestuia. Această metodă este contraindicată persoanelor cu intervenţii chirurgicale recente şi perforare a timpanului”, a explicat medicul.


Câteodată, apa poate pătrunde în canalul urechii atunci când faceţi un duş, înotaţi în piscină sau faceţi scufundări la plajă. În general, apa intră şi iese uşor fără a provoca nici un disconfort. Cu toate acestea, la unii oameni, picăturile pot rămâne blocate. De obicei, apa este eliberată spontan prin presiune şi mişcări ale capului. Comentează știrea

io dixit
13 septembrie
meserie te halesc

ce fel de articol a fost asta? halal ziarist!

Pagina a fost generata in 0.2555 secunde