Băile termale tratează inclusiv eczemele

109
Băile termale tratează inclusiv eczemele - bailetermale-1624470427.jpg

Articole de la același autor

Balneoterapia înseamnă folosirea băilor în scop terapeutic, precum şi alte activităţi auxiliare ale tratamentului corpului în apă. Statisticile arată că românii suferă din ce în ce mai mult de boli digestive, de diverse tipuri, mai ales din cauză că nu acordă suficientă atenţie alimentaţiei. Din această cauză, sistemul digestiv dereglat perturbă transformarea hranei în energie şi absorbţia mineralelor, vitaminelor şi a celorlalte substanţe nutritive. Cert este că, netratate la timp, afecţiunile digestive se agravează şi apar dureri de stomac, spasme, diaree etc.

Tocmai de aceea, tratarea afecţiunilor în fază incipientă este foarte importantă, evitând astfel, în viitor, un tratament agresiv şi de lungă durată. Specialiştii spun că bolile digestive se pot trata prin băi în ape cu magneziu, care s-au dovedit, de-a lungul timpului, foarte eficiente pentru persoanele cu astfel de probleme. De exemplu, eczema este o boală de piele care se manifestă prin mâncărimi. Una dintre cele mai bune soluţii pentru tratarea eczemelor, dar şi a altor afecţiuni dermatologice este cura termală.

În acest sens, medicii recomandă apele termale care conţin seleniu, calciu sau magneziu, compuşi care au o acţiune benefică asupra pielii.

În general, pentru astfel de probleme, medicii recomandă zilnic, timp de trei săptămâni, duşuri speciale cu presiune pe tot corpul sau local. Este posibil ca la început să aveţi dureri uşoare, dar treptat, duşurile vor deveni relaxante. În acelaşi timp, băile termale tratează nenumărate afecţiuni cum ar fi: afecţiunile reumatismale, afecţiuni cardio-vasculare sau respiratorii (pentru astmul bronşic cronic), efizemul pulmonar sau pneumocomioza. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7271 secunde