Băuturi recomandate în timpul curelor de slăbire

196
Băuturi recomandate în timpul curelor de slăbire - 6a764ea3984527a58430d4b3e9b22850.jpg
În momentul în care vă hotărâți să țineți o cură de slăbire, trebuie să aveți în vedere și băuturile "permise" consumului, nu doar alimentele. Nutriționiștii spun că băuturile alese corect vă pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului, reducerea numărului de calorii și evitarea senzației de foame.
// Băuturi recomandate - alegerea lichidelor potrivite pentru dieta urmată este de ajutor și în menținerea stării de sănătate. Consumul apei plate este întotdeauna recomandat de specialiștii. Înlocuind băuturile carbogazoase cu apă, veți reuși să reduceți semnificativ numărul de calorii. Totodată, două pahare de apă înainte de masă dau o senzație mai mare de sațietate și veți mânca mai puțin. Nutriționiștii mai recomandă și consumul de lapte degresat. Încă nu s-a stabilit însă dacă este de ajutor sau nu în cura de slăbire. Există studii care sugerează că un consum ridicat de calciu ajută organismul să ardă mai multă grăsime, dar dovezi sunt puține. Sunt însă specialiști care spun că lipsa calciului din organism favorizează creșterea producției de celule grase.
Mai puteți consuma suc de fructe sau de legume - deși bogate în calorii, sucurile de fructe sau legume oferă nutrienți importanți pentru sănătate. De asemenea, sucul de legume este bogat în fibre și este de ajutor în controlarea senzației de foame.
Nutriționiștii mai spun că, pentru cei care simt nevoia de cafeină, cea mai bună soluție este cafeaua, iar nu băuturile energizante sau cele carbogazoase. Există studii care arată că un consum moderat de cafea îmbunătățește dispoziția și concentrarea. Ceaiul verde este o altă sursă bună de cafeină. Nu conține calorii și duce la pierderea kilogramelor în plus prin acțiunea fitochimicalelor pe care le conține.
// Băuturi nerecomandate - licorile cu un conținut ridicat de glucide sau de calorii trebuie să fie evitate în timpul curelor de slăbire. Este vorba, atrag atenția nutriționiștii, de băuturile carbogazoase, de cele energizante (adevărate "bombe" calorice, după cum spun specialiștii) și de băuturile alcoolice dulci.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6774 secunde