Băuturile cu acid provoacă accidente vasculare

446
Băuturile cu acid provoacă accidente vasculare - e2772b3f371bf78445baa7fafa8f1bc0.jpg
Băuturile cu acid au, în ultima perioadă, o reputație foarte proastă. Cu toate acestea, există încă foarte multe persoane care le consumă. Potrivit specialiștilor, acesta este un obicei foarte prost, care ne poate costa chiar viața. Ei susțin că persoanele care beau în fiecare zi băuturi carbogazoase dietetice (light) se confruntă cu un risc de accident vascular cu 61% mai mare comparativ cu persoanele care nu consumă deloc astfel de băuturi.
Participanții la studiul cercetătorilor americani au precizat cantitatea și tipul de băuturi carbogazoase dietetice pe care le consumau în fiecare zi. În funcție de răspunsurile lor, voluntarii au fost grupați în șapte categorii - de la cei care nu consumau niciodată băuturi carbogazoase dietetice la cei care beau cu moderație (de la 1 doză la 6 doze pe săptămână) și până la cei care beau zilnic (cel puțin o doză pe zi).
De-a lungul unei perioade de monitorizare de peste nouă ani, în grupul voluntarilor au avut loc 559 de accidente vasculare, inclusiv atacuri cerebrale ischemice (provocate de un cheag de sânge) și hemoragice (provocate de ruptura peretelui unui vas de sânge).
Marii consumatori de băuturi carbogazoase dietetice prezintă un risc de accident vascular cu 61% mai mare față de celelalte categorii de consumatori.
Autorii studiului au ținut cont de vârsta, sexul și originea etnică a participanților, ca și de alți factori importanți - fumatul, stilul de viață (activ sau sedentar), consumul de alcool și regimul alimentar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7713 secunde