Becurile economice pot provoca apariția cancerului de piele

314
Becurile economice pot provoca apariția cancerului de piele - bec-1357756078.jpg
În ultimul timp, becurile economice fluorescente se bucură tot mai mult de aprecierea oamenilor. Un nou studiu avertizează că aceste becuri emit un nivel alarmant de radiații ultraviolete, crescând șansele indivizilor de a dezvolta cancer de piele.
Studiul a fost realizat de cercetătorii Stony Brook University, din New York, care au măsurat cantitatea de emisii UV și au analizat învelișul de substanță luminiscentă (care ar trebui să conțină radiații UV) al becurilor, scrie descopera.ro.

De asemenea, ei au comparat efectele becurilor economice fluorescente asupra celulelor pielii umane cu efectele produse de becurile incandescente. Rezultatele au arătat că în fiecare bec studiat, această substanță luminiscentă era deteriorată, emițând radiații.

Celulele umane din piele s-au dovedit a fi afectate atunci când au fost expuse la becuri economice. "Rezultatele au arătat că ele pot iniția distrugerea celulelor", a declarat Marcia Simon. Cercetătorii susțin că becurile economice pot cauza chiar moartea.

"Becurile economice pot determina apariția cancerului de piele în forma sa mortală și anume melanoma", a adăugat Rebecca Tung.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8296 secunde