Berea nu îngrașă

503

Articole recomandate

Un studiu efectuat recent în Spania a arătat că berea, consu-mată în cantități moderate, nu provoacă o creștere în greutate și nici modificări ale masei corporale. Rezultatele studiului realizat de cercetătorii spanioli din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Științifice din Madrid au fost prezentate medicilor din România de către dr. Ascension Marcos, în cadrul Conferinței Naționale de Medicină a Familiei din Ploiești.
Potrivit paginamedicala.ro, studiul, realizat pe un grup de voluntari cu vârste cuprinse între 20 și 42 de ani, a avut o durată de 42 de săptămâni, timp în care subiecții studiului și-au menținut obiceiurile de viață și de alimen-tație.
"Concluzia noastră a fost că un consum moderat de bere nu produce niciun fel de schimbări ale masei corporale la adulții sănătoși", a explicat directorul cercetării, dr. Ascension Marcos, în cadrul unei conferințe de presă desfășurată sub egida Asociației Berarii României.
De asemenea, s-a realizat o analiză a dietei și a activității fizice realizate de subiecți în perioada de studiu și s-au realizat măsurători ale pliurilor cutanate și circumferințelor corporale.
"Măsurătorile antropometrice au stabilit că un consum moderat de bere, cu sau fără alcool, nu modifică circumferința brațului, taliei și șoldului; nu s-au înregistrat modificări semni-ficative în pliurile cutanate", a mai adăugat dr. Ascension Marcos, director al Grupului de Imunonutriție al Departamentului de Metabolism și Nutriție din cadrul Consiliului Superior de Cercetări Științifice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8403 secunde