Boabele de cacao, utile împotriva hipertensiunii arteriale
Boabele de cacao conțin compuși care contribuie la dilatarea vaselor sangvine și pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale, informează dailymail.co.uk. Cercetătorii de la Universitatea din Koln au realizat un experiment pentru a stabili dacă respectivii compuși, luați sub forma unor suplimente alimentare, pot ajuta la reducerea hipertensiunii, considerat unul din factorii de risc major în declanșarea infarctului și a atacului cerebral. De asemenea, boabele de cacao ar putea fi o metodă naturală de combatere a afecțiunii, în comparație cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale.
Oamenii de știință au testat, cu succes, suplimentele alimentare pe 48 de voluntari, bărbați și femei, suferinzi de hipertensiune. Ei au primit câte o capsulă cu un gram de polifenoli, niște antioxidanți naturali prezenți în boabele de cacao. Ei sporesc concentrația de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.
Oamenii de știință au testat, cu succes, suplimentele alimentare pe 48 de voluntari, bărbați și femei, suferinzi de hipertensiune. Ei au primit câte o capsulă cu un gram de polifenoli, niște antioxidanți naturali prezenți în boabele de cacao. Ei sporesc concentrația de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sangvine.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole din aceeași secțiune
Joi, 16 Iulie 2009
Joi, 16 Iulie 2009
Joi, 16 Iulie 2009
Miercuri, 15 Iulie 2009
Miercuri, 15 Iulie 2009
Miercuri, 15 Iulie 2009